Ξεκίνησε η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στις Εργατικές Κατοικίες

Προοπτική για παράδοσή τους στους δικαιούχους μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο inbox του e-mail μας:

Ξεκίνησε από η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων στις 40 Εργατικές Κατοικίες, ενώ οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου δέκα ημέρες. Μόλις ολοκληρωθούν θα γίνει και η σύνδεση των Κατοικιών με τον υποσταθμό της ΔΕΗ ο οποίος έχει ηλεκτροδοτηθεί εδώ και μερικές ημέρες.

Αίτημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου είναι να παραδοθούν οι κατοικίες στους δικαιούχους μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύνδεση των Εργατικών Κατοικιών Βελεστίνου με το ρεύμα μέσα από την τοποθέτηση του υποσταθμού της ΔΕΗ και της εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών. Έτσι προχωράει ακόμη μία διαδικασία που είναι απαραίτητη για τη διάθεση των κατοικιών στους 40 δικαιούχους, ενώ άρχισε και η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως «η σύνδεση των Εργατικών Κατοικιών με το ρεύμα είναι κάτι που πρέπει να γίνει και μάλιστα ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει επανειλημμένα επικοινωνήσει με τη ΔΕΗ γι’ αυτό το θέμα. Επομένως δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε την ικανοποίησή μας για την ολοκλήρωση της ηλεκτροδότησης του υποσταθμού της ΔΕΗ. Μάλιστα μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων, θα γίνει άμεσα και η σύνδεση των κατοικιών με τον υποσταθμό».

Η ίδια αναφέρθηκε και στη χθεσινή εξέλιξη της τοποθέτησης των κιγκλιδωμάτων στις Εργατικές Κατοικίες επισημαίνοντας πως «βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στην παράδοση των κατοικιών. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συνεργάζεται πολύ στενά με την Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία έχει ενεργό ρόλο στο θέμα της τοποθέτησης των κιγκλιδωμάτων και έχουμε την ενημέρωση πως σε δέκα περίπου ημέρες θα έχουν τελειώσει οι σχετικές εργασίες. Επομένως αυτό που ζητούμε, είναι να παραδοθούν οι κατοικίες στους δικαιούχους μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων. Θα είναι το πιο όμορφο δώρο για αυτούς τους ανθρώπους που υπομονετικά περίμεναν τέσσερα χρόνια και μέσα από πολλές ανατροπές για να μπουν στα σπίτια τους.

Η ίδια πρόσθεσε σημειώνοντας πως «Πλέον αυτό που απομένει, είναι η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου. Για αυτό το ζήτημα ζητούμε την συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και του Υπουργείου Υποδομών, προκειμένου η διέλευση των κατοίκων με τα οχήματα και τα δίκυκλα να είναι ασφαλής. Ο Δήμος προχώρησε πριν καιρό στην χαλικόστρωση των δρόμων, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μια συνολικότερη παρέμβαση, προκειμένου να ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι εντός του συγκροτήματος των Εργατικών Κατοικιών, όπως ήταν και η υποχρέωση του αναδόχου. Βέβαια αυτό που επείγει αυτή τη στιγμή, είναι οι δικαιούχοι να μπουν στα σπίτια τους και να τα κατοικήσουν. Ως Δήμος είμαστε σε άμεση ετοιμότητα και επικοινωνία με τον ΟΕΚ, ώστε μόλις τοποθετηθούν τα κιγκλιδώματα, να προχωρήσει η παραχώρηση των οικιών στους δικαιούχους».

Το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο

Παραγωγική επικοινωνία για το θέμα του Αγροκτήματος του Βελεστίνου που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είχε χθες στη Λάρισα η κ. Λαΐτσου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Η Δήμαρχος εξέφρασε την επιθυμία της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργική αναβάθμιση και αξιοποίηση των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας τονίζοντας την ανάγκη χρηματοδότησης. Ο Περιφερειάρχης αναγνώρισε την σημασία μιας τέτοιας παρέμβασης και εμφανίστηκε θετικός στην προοπτική της οικονομικής συνδρομής για τη συντήρηση του Αγροκτήματος που είναι ένα στολίδι για το Πανεπιστήμιο, ενώ μπορούν να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη και για την τοπική κοινωνία του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει