Οι αυξήσεις στα διόδια, αύξησαν τα ατυχήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στους παράδρομους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τους Υπουργούς1.Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, 2.Εσωτερικών :

Λόγω της αυξημένης τιμής των διοδίων σχεδόν το σύνολο των φορτηγών βαρέως τύπου, αλλά και τα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης χρησιμοποιούν αντί των εθνικών οδών, το πολύ κακό επαρχιακό οδικό δίκτυο και τους παράδρομους για να αποφύγουν τις ληστρικές τιμές των διοδίων.

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι λόγω και του τουρισμού η αύξηση της κίνησης στους κακούς και ασυντήρητους επαρχιακούς δρόμους έχει αυξηθεί δραματικά και έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των οδηγών και την θεαματική αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων.

Η κυβέρνηση αντί εξαγγελιών όφειλε προτού αυξήσει τις τιμές των διοδίων, να εξασφαλίσει ασφαλές παράπλευρο οδικό δίκτυο για να μπορούν οι πολίτες να πηγαίνουν στα σπίτια τους και στις δουλειές τους.

Δυστυχώς στη Θεσσαλία πρόσφατα στον απαρχαιωμένο επαρχιακό δρόμο Βόλου – Λάρισας 3 νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους. Λόγω της εγκληματικής αδράνειας της πολιτείας, το ίδιο «δράμα» το έχουμε δει πολλές φορές στη Θεσσαλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί και αιτείται,

1.Σκοπεύει η κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει τις τιμές των διοδίων προς όφελος των πολιτών σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης των έργων και πότε θα εφαρμοσθεί η χρέωση διοδίων ανάλογα με τις χιλιομετρικές αποστάσεις;

2. Θα ολοκληρώσει την κατασκευή ασφαλών παράπλευρων δρόμων προς το εθνικό οδικό δίκτυο και αν ναι, ποιοι είναι αυτοί οι δρόμοι και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθούν;

3.Μετά και το τελευταίο δραματικό γεγονός στον επαρχιακό δρόμου Βόλου – Λάρισας θα προβεί η κυβέρνηση στην κατάργηση ή τουλάχιστον στην μετακίνηση των διοδίων Μοσχοχωρίου;

4.Να κατατεθούν.

Από το 2010 μέχρι σήμερα, κατά Νομό, αναλυτικά όλα τα στοιχεία με τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στις Εθνικές Οδούς, στους Επαρχιακούς δρόμους και στους παρατημένους και επικίνδυνους παράδρομους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει