Οι εκλογές για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, ιδανική ευκαιρία…

ΑΡΘΡΟ του Γ.Γ. της Γενικού Γραμματέα της Περιφερειακής Ένωσης Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης (Π.Ε.ΔΙ.Μ.Ε.) και Διευθυντή των e-Saloniki.gr και e-Volos.gr Αντώνη Κουμιώτη

ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται…, είναι κάτι περισσότερο από φανερό, το οποίο κάθε μέρα που περνά ενδυναμώνεται ως άποψη στην ελληνική κοινωνία, γεγονός που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν θα μπορούσε να συμβεί και διαφορετικά εξάλλου, σε μία χώρα που βιώνει την απόλυτη φτωχοποίηση και συνάμα απαξίωση, από τις ακολουθούμενες πολιτικές των τελευταίων ετών.

ΣΥΝΕΠΩΣ και λογικό είναι, το ερώτημα που αιωρείται αμείλικτο στην πολιτικοποιημένη κοινωνία, να αφορά στο ποιοί είναι αυτοί που τελικά έρχονται. Διότι κακά τα ψέματα, για να κατορθώσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, θα πρέπει να πείσει και ένα μεγάλο, για να μην πούμε τεράστιο μέρος εκείνων των ψηφοφόρων του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ. Όχι – όχι, δεν συμφωνώ σε καμία των περιπτώσεων με την άποψη της άλλης πλευράς, που συχνά πυκνά εκτοξεύεται ως κατηγορία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ, άλλως δεν θα είχε και νόημα ύπαρξης. Ωστόσο…

ΩΣΤΟΣΟ… είναι αλήθεια ότι τέτοιου είδους πολιτικές συγκυρίες, δεν αφήνονται ανεκμετάλλευτες και κυρίως από ανθρώπους που έχουν θητεύσει σε κομματικούς μηχανισμούς και ο καθένας για τους δικούς του λόγους δεν έχει κάνενα πρόβλημα να αλλάξει απλώς κοστούμι για να είναι στα πράγματα και ο νοών νοείτω. Και αν ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κουμουνδούρου… θα ήταν καλά. Διότι, πέραν των γνωστών – άγνωστων ΠΑΣΟΚ-ων, υπάρχουν και κάποια δικά της στελέχη, που, μπροστά στο ενδεχόμενο της εξουσίας, ορέγονται. Και μπορεί τούτο να μην είναι κακό, όταν όμως αρχίζει να βασίζεται σε τακτικισμούς και προσωπικές στρατηγικές, τότε σίγουρα αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο.

ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ λοιπόν… οι εκλογές της Κυριακής για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, αποτελεί ιδανική ευκαιρία για την απομόνωση εκείνων, οι οποίοι έχουν αποδείξει και έμπρακτα ότι ακολουθούν τακτικισμούς και προσωπικές στρατηγικές, ώστε να ανέλθουν κομματικά ή εν πάσει περιπτώσει να βρίσκονται διαρκώς μέσα στα πράγματα, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.

ΤΟΣΟ η ανοιχτή επιστολή του μέλους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Πουλάκη, η οποία γράφτηκε για να απαντήσει σε δημοσιεύματα – διαρροές, όσο και η υποδειγματική στάση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, ο οποίος ακολουθεί πιστά την γραμμή της ενότητας, αξίζει να προβληματίσουν θετικά τους εκλέκτορες και να αναδείξουν μία Νομαρχιακή Επιτροπή, τα μέλη της οποίας να μπορούν να εγγυηθούν την ομαλότητα στις τάξεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα στις επικείμενες εκλογές, όποτε και εάν αυτές γίνουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει