Ομιλία Χρυσοβελώνη στο Εθνικό Συμβούλιο των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση της Βουλευτού Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη ,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

16 μονάδες απώλεια για το Μνημονιακό «μπλόκ»

Προτείνει τη δημιουργία Πατριωτικής Αντιμνημονιακής Συμμαχίας

«Οι πρόσφατες εκλογές έστειλαν σε όλους τους πολιτικούς χώρους διαφορετικά μηνύματα. Έτσι το Μνημονιακό μπλοκ οδηγήθηκε σε πανωλεθρία χάνοντας πάνω από δεκαέξι ποσοστιαίες μονάδες!» υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – στην ομιλία της στο Εθνικό Συμβούλιο των «ΑΝΕΛ» η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, βουλευτής Μαγνησίας, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Πρότεινε την δημιουργίας Αντιμνημονιακής Πατριωτικής Συμμαχίας με άλλα πολιτικά σχήματα σημειώνοντας ότι «οι ΑΝΕΛ είναι ένα αντιμνημονιακό κόμμα χωρίς πισωγυρίσματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Στις πρόσφατες εκλογές, είπε, οι ψηφοφόροι άφησαν στάσιμο τον ΣΥΡΙΖΑ και στέρησαν από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ την μισή εκλογική μας δύναμη σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012. Είμαι βέβαιη πως αυτό το πισωγύρισμα του Κινήματος μπορεί να είναι και θα είναι προσωρινό» είπε. Και συνέχισε: «Απαρέγκλιτη προϋπόθεση όμως είναι να αξιοποιήσουμε το μήνυμα των εκλογών και να κάνουμε πράξη αυτό που ζητούν οι πολίτες.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ένα Αντιμνημονιακό Πατριωτικό Κίνημα. Αυτός είναι ο πολιτικός χώρος στην οποίο ανήκουμε όχι μόνο εμείς, αλλά και άλλες κινήσεις. Ένας χώρος διακριτός τόσο από την σημερινή Μνημονιακή ΝΔ του Σαμαρά όσο και από τον διεθνιστικό ΣΥΡΙΖΑ. Αγωνιζόμαστε για μιαν Ελλάδα ελεύθερη από Μνημόνια, υπέρ του Έλληνα πολίτη που συνεχίζει να είναι θύμα όχι μόνο των δανειστών, αλλά και μιας πλημμυρίδας ξένων που βρίσκονται απρόσκλητοι στη πατρίδα μας. Αυτές βέβαια οι πατριωτικές ιδέες δεν έχουν σχέση με κανένα από τα σημερινά κόμματα εξουσίας. Μπορούν όμως και πρέπει να λειτουργήσουν σαν γέφυρες συνεργασίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με άλλα αντιμνημονιακά κόμματα και πατριωτικές κινήσεις».

Με έμφαση τόνισε πως «έφτασε η ώρα λοιπόν να απευθύνουμε ένα πανδημοκρατικό προσκλητήριο σε όλους τους φορείς του χώρου μας. Όχι βέβαια στα κόμματα – σφραγίδες αλλά σε εκείνες τις αντιμνημονιακές πατριωτικές κινήσεις που κατέγραψαν μικρά μεν, αλλά υπαρκτά εκλογικά ποσοστά. Στόχος αυτού του διαλόγου θα είναι η συγκρότηση μιας ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ενός εκλογικού σχήματος βασισμένου πάνω σε κοινές ιδέες που μας ενώνουν. Όχι σε προσωπικές φιλοδοξίες και καρέκλες. Χωρίς προαπαιτούμενα και παλιές πικρίες. Αυτή η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα είναι για όλους μια κοινή αρχή που θα μας δώσει την δύναμη να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτό ζητούν οι Έλληνες πολίτες και αυτό κατά τη γνώμη μου ήταν το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών».

«Το μήνυμα των εκλογών είναι ακριβώς η ανάγκη συνένωσης όλων των πατριωτών δημοκρατών σ’ ένα κοινό αγώνα κατά του Μνημονίου. Εδώ όμως οφείλω να κάνω δύο αναγκαίες διευκρινήσεις για το περιεχόμενο των συνεργασιών αυτών. Πρώτον, θα αφορούν συνένωση δυνάμεων και όχι συγχώνευση κινημάτων. Αυτονόητα μέσα απ’ αυτόν τον ανοιχτό διάλογο όλοι οι συμμετέχοντες θα διατηρήσουν την κομματική τους αυτοτέλεια. Μοναδικός στόχος θα είναι η δημιουργία μιας ισχυρής και αξιόπιστης Πατριωτικής Συμμαχίας. Δεύτερο, εξίσου αυτονόητο σημείο, είναι η εξαίρεση της Ακροδεξιάς από την διαδικασία αυτή. Δεν νοείται διάλογος με ακροδεξιούς, είτε αυτοί είναι ναζιστές είτε δεκανίκια του Μνημονίου. Σε αυτά τα πράγματα οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι» τόνισε.

Και κατέληξε: «Η πρόκληση λοιπόν από ‘δω και πέρα θα είναι η δημιουργία μιας πολιτικής ομπρέλας για όλα τα δημοκρατικά αντιμνημονιακά κόμματα, της Πατριωτικής Συμμαχίας η οποία θα αποτελέσει εκείνη ακριβώς την αξιόπιστη εναλλακτική λύση που ζητούν επιτακτικά οι Έλληνες πολίτες. Σ’ αυτή την προσπάθεια καλώ κάθε Ανεξάρτητη Ελληνίδα και Έλληνα να συστρατευθούμε άμεσα για το καλό του Κινήματος και της Πατρίδας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει