Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τη νέα Σχολική χρονιά 2016-2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε κάθε νέο ξεκίνημα ο καθένας βάζει στόχους, πλάθει οράματα και έχει αυξημένες προσδοκίες. Έτσι και οι μαθητές, στο ξεκίνημα της νέας Σχολικής Χρονιάς θα κυνηγήσουν όνειρα, θα βάλουν στόχους, θα ανοίξουν τα φτερά τους για να κατακτήσουν το μέλλον. Δεν πρέπει, όμως, να μας διαφεύγει ούτε στιγμή, ότι η επιτυχία και η επίτευξη των στόχων είναι αποτέλεσμα προγραμματισμένης, σκληρής και επίπονης προσπάθειας.

Όλοι μας. Η πολιτική ηγεσία, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, οφείλουμε σε αυτή την προσπάθεια των μαθητών, να είμαστε δίπλα τους συμπαραστάτες και αρωγοί, ώστε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες που θα τους οδηγήσουν στην πρόοδο και την επιτυχία. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, 
απαιτείται η συνύπαρξη και συνέργεια πολλών ανθρώπων και η ενδυνάμωση αρχών και αξιών όπως: σεβασμός, συνεργασία, καλή θέληση, αλληλεγγύη, εξειδικευμένη γνώση και προγραμματισμός.

Απευθύνομαι λοιπόν σε όλους.

Στους εκπαιδευτικούς, όπως κάθε χρόνο, να δείξουν και αυτή τη χρονιά τον επαγγελματισμό και την επιστημονικότητά τους, για μια χρονιά γόνιμη, παραγωγική, γεμάτη γνώση και εποικοδομητικές δραστηριότητες. 
Στις σχολικές επιτροπές, τη Διεύθυνση κάθε σχολείου, και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συνεχίσουν να διοικούν με αγάπη και σύνεση τα σχολεία, με γνώμονα πάντα όχι μόνο τη μάθηση, αλλά και την γενικότερη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. 
Στους γονείς, να στηρίζουν πάντα τον αγώνα των παιδιών τους. Να τα εμπνέουν, να τροφοδοτούν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, να υπομένουν δίπλα τους τις όποιες δυσκολίες, να συμμετέχουν σε όλα όσα τα αφορούν, να μην εφησυχάζουν και να αναζητούν βοήθεια από την Πολιτεία, όποτε είναι ανάγκη αυτή να επέμβει.

Και τέλος στους πρωταγωνιστές της νέας σχολικής χρονιάς.

Στους μαθητές και τις μαθήτριες!

Εύχομαι καλή δύναμη για τη νέα χρονιά και τους προτρέπω να ζήσουν νέες εμπειρίες, να μάθουν, να αναπτύξουν την ελευθερία της σκέψης τους, να περιφρονήσουν τις ψεύτικες αξίες, να δουν τον κόσμο θετικά και να θελήσουν να τον κάνουν καλύτερο!

Γιατί ο κόσμος είναι δικός τους και οφείλουν να τον διεκδικήσουν!

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ σε όλους και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει