Ο Αργ. Κοπάνας για την εκνέφωση- εφαρμογή κουνοποκτονίας στο Στεφανοβίκειο

Με αφορμή την εκνέφωση-εφαρμογή κουνοποκτονίας στη περιοχή του Στεφανοβικείο, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αργύρης Κοπάνας δήλωσε τα εξής:

“Η Περιφέρεια συνεργάζεται με όλους τους φορείς (ΚΕΕΛΠΝΟ, Υπουργείο και Δήμοι), για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος και παρεμβαίνει όταν και όπου παραστεί ανάγκη. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ψεκασμοί κουνοποκτονίας εκ μέρους της Περιφέρειας.

Σήμερα τα μεσάνυχτα θα πραγματοποιήθει από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με της Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε Μαγνησίας, εκνέφωση-εφαρμογή κουνοποκτονίας, στη περιοχή του Στεφανοβικείου. Είναι μια πρακτική συνηθισμένη που αποβλέπει στη πρόληψη και γίνεται στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των μέτρων προστασίας του πληθυσμού. Η προσοχή μας επικεντρώνεται σε ευαίσθητες περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος σε μεγαλύτερο βαθμό να εκδηλωθούν κρούσματα λοίμωξης.

Σε καμία περίπτωση δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας από τη πλευρά του πληθυσμού, αλλά οπωσδήποτε η υπηρεσίες της Πολιτείας έχουν χρέος να βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση και να συντονίζουν τις δράσεις τους.

Στόχος είναι να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας.”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει