Ο Α. Κοπάνας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα για την επέτειο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Οι σπουδαίες, ένδοξες, μεγαλειώδεις στιγμές Εθνικής Υπερηφάνειας του έπους του 1940, αποτελούν σήμερα βάλσαμο στις ψυχές των Ελλήνων. Μας δυναμώνουν, μας εμψυχώνουν, μας παροτρύνουν να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του Έθνους και να μην την υποστείλουμε ποτέ και για κανένα λόγο.

Οι ηρωικοί πρόγονοί μας έδωσαν τη ζωή τους για μια Ελλάδα ελεύθερη! Εμείς, οι νεώτεροι Έλληνες, δεν δικαιούμαστε να παραχωρήσουμε ούτε μια σπιθαμή, ούτε ένα μικρό κομμάτι Εθνικής Κυριαρχίας και Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Αυτές τις δύσκολες ώρες καλούμαστε να δώσουμε όλοι μαζί, με ενότητα, ομοψυχία και ομόνοια, έναν αγώνα κόντρα σε όσους θέλουν να μας υποβάλουν σε εθνική ταπείνωση.

Σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός και ο Ιωάννης Μεταξάς είπαν το μεγάλο ¨ΟΧΙ¨ στην άνευ όρων παράδοση και υποταγή της πατρίδος μας στις ευρωπαϊκές μεγάλες δυνάμεις. Το ¨ΟΧΙ¨ του 1940 πρέπει να το βροντοφωνάξουμε ξανά όλοι μαζί.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να ξανακουστεί το μεγάλο ¨ΟΧΙ¨.

Είμαι βέβαιος ότι με πίστη στην αξία μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε, άλλωστε, μια μοναδική ικανότητα να αναγεννιόμαστε μέσα από τις στάχτες μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει