Ο Α. Μεϊκόπουλος για τις περικοπές των συντάξεων ατόμων με αναπηρία 80 τοις 100 και άνω

ΑΝΑΦΟΡΑ του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, προς τους αρμόδιους Υπουργούς για τις περικοπές συντάξεων Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων με αναπηρία 80% και άνω διά βίου:

Για τους Υπουργούς:
– Οικονομικών
– Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
ΘΕΜΑ: Περικοπή Συντάξεων Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων με αναπηρία 80% και
άνω διά βίου

Η εφαρμογή του 3ου Μνημονίου κατέδειξε τις αντιλαϊκές επιπτώσεις στην καθημερινότητα του πολίτη με περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση άδικη των φόρων, επιβολή χαρατσιών.
Η ίδια πολιτική ακολουθείται και για τους πολίτες με αναπηρία 80% και άνω δια βίου όπως Νεφροπαθείς( αιμοκαθαιρόμενους) και Μεταμοσχευμένους αλλά και Ατόμων Με Αναπηρία.

Τα άτομα αυτά έλαβαν το εκκαθαριστικό τους και είδαν τις τεράστιες κρατήσεις στις συντάξεις τους γεγονός που δυσκολεύει περεταίρω την επιβίωση τους.

Ο ίδιος ο κ. υπουργός, είχε υποσχεθεί σε συνάντηση με την ΕΣΑΜΕΑ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών, ότι οι μειώσεις δεν θα αφορούσαν κατηγορίες ατόμων με αναπηρία 80% και άνω δια βίου. Η υπόσχεση αυτή αθετήθηκε στην πράξη.

Το υπόμνημα του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας, περιγράφει το αδιέξοδο που βρίσκονται οι νεφροπαθείς, λόγω των νέων μνημονιακών μέτρων.

Επισυνάπτεται το υπόμνημα και το εκκαθαριστικό σύνταξης, ενός νεφροπαθή με πιστοποιημένη αναπηρία, με τις τεράστιες κρατήσεις.
Παρακαλούμε για την απάντησή σας και να μας ενημερώσετε σχετικά με τις δικές σας ενέργειες.

Ο καταθέτων

Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος

Βουλευτής Ν. Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει