Ο Α. Μεϊκόπουλος στις εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα της Δράκειας

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται εξήντα εννιά χρόνια από την μέρα που τα κατοχικά Γερμανικά στρατεύματα έπνιξαν στο αίμα το μαρτυρικό χωριό της Δράκειας. 118 Πηλιωρίτες, στην πλειοψηφία τους Δρακιώτες, πλήρωσαν με τη ζωή τους, τη συμμετοχή τους στην αντίσταση ενάντια στους Ναζί.

Η αυταπάρνηση του Πηλιωρίτικου λαού και ο αγώνας τους για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική στην οποία θα έχει την εξουσία ο ίδιος ο λαός, έδωσε σημαντική βοήθεια στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Από αυτούς τους αγωνιστές εμπνεόμαστε για να διεξάγουμε έναν ανένδοτο αγώνα ενάντια στo ειδικό καθεστώς που επέβαλαν οι τρόϊκες τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού και έχουν φέρει τη χώρα μας σε αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση και το λαό μας να μαστίζεται από την ανεργία και την ανέχεια.

Έτσι θα τιμήσουμε τους νεκρούς αγωνιστές και τις μαρτυρικές μας πόλεις και χωριά.

Ο βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας θα παρευρεθούν την Κυριακή στις 16 Δεκεμβρίου στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει ο δήμος Βόλου για το ολοκαύτωμα της Δράκειας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει