Ο Βόλος και το Πήλιο σε διεθνείς εκθέσεις σε Τελ Αβιβ, Σόφια και Βελιγράδι

Από κοινού με τους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, υπό το λογότυπο VOLOS PELION it’s true

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στην IMTM του Τελ Αβιβ στο Ισραήλ

To VOLOS PELION it’s true στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση International Mediterranean Tourism Market 2017, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Η συμμετοχή του Δήμου Βόλου μαζί με τους Δήμους Ζαγοράς Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου με το λογότυπο VOLOS PELION it’s true, ως συνεκθέτης στο Ενιαίο σταντ του ΕΟΤ κέρδισε και αυτή τη χρονιά τις εντυπώσεις.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τουριστικά γραφεία της περιοχής που έδειξαν ενδιαφέρον για τον συνολικό τουριστικό προορισμό. Το ενδιαφέρον των Ισραηλινών επισκεπτών αφορά τόσο στα ορεινά χωριά του Πηλίου όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ αυξημένη ανάγκη πληροφόρησης αφορούσε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στις οποίες δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή καθώς το προφίλ του ισραηλινού κοινού, που επισκέπτεται τον προορισμό αναζητά συμπληρωματικές δραστηριότητες με τις οποίες εμπλουτίζει της εμπειρία από τον προορισμό και εντάσσει στο πρόγραμμα των διακοπών του.

Θετικό στοιχείο αποτελεί επίσης και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η οποία φαίνεται να επιτυγχάνεται με το συγκεκριμένο κοινό καθώς οι ημερομηνίες επίσκεψης και κρατήσεων επεκτείνονται πέρα από τις ημερομηνίες αυξημένης πληρότητας που παρατηρούνται την θερινή περίοδο.

Την αποστολή εκπροσώπησε για το Δήμο Βόλου η Γεωργία Ταμπάκη από το Τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλου, ο κ. Αποστόλης Σουλδάτος πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου και ο κ. Δημήτρης Παντελής πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του Νοτίου Πηλίου, καθώς και επαγγελματίες ξενοδόχοι.

unnamed2.jpg

Στην Holiday & Spa της Σόφιας στη Βουλγαρία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της περιοχής στην έκθεση HOLIDAY & SPA που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια, από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου. Ήταν η δεύτερη χρονιά που το VOLOS PELION IT’S TRUE με τη συμμετοχή και των τριών Δήμων που εκπροσωπούν τον Βόλο και το Πήλιο βρέθηκε στην αγορά της Βουλγαρίας. Η συμμετοχή σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία καθώς το κοινό που απευθύνονταν σε επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες ενημερώθηκε πλήρως για όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή ώστε να είναι ελκυστικός ο προορισμός.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας η παρουσίαση της περιοχής σε επαγγελματίες του τουρισμού και πλαισιώθηκε από γαστρονομικό μπουφέ που παρέθεσε η Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου. Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα μεγάλο γευστικό μωσαϊκό από τοπικά εδέσματα και ψαρομεζέδες συνοδεία άφθονου τσίπουρου και κρασιού, δίνοντας μία μικρή γεύση στους παρευρισκόμενους με το τί θα βρουν και θα γευθούν επισκεπτόμενοι την περιοχής μας.

Οι τουριστικοί πράκτορες και οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στην παρουσίαση εκδήλωσαν άμεσο ενδιαφέρον για να γνωρίσουν από κοντά την περιοχή, γι αυτό και συζητήθηκε ταξίδι εξοικείωσης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Την παρουσία του VOLOS PELION στην έκθεση HOLIDAY & SPA στελέχωσαν από το τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλου η κα Γεωργία Ταμπάκη, από το Δήμο Ζαγοράς Νοτίου Πηλίου ο κ. Δοβας καθώς και στελέχη από το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Η παρουσίαση του προορισμού έγινε από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας κ. Γιώργο Ζαφείρη. Την Ένωση επαγγελματιών υγειονομικού ενδιαφέροντος εκπροσώπησε ο κ. Ασδεράκης Βασίλης.

Στην IFT του Βελιγραδίου στη Σερβία

Ο προορισμός Volos Pelion, συνεχίζοντας τη υλοποίηση του προγράμματος προβολής για το 2017 συμμετείχε στην έκθεση IFT στο Βελιγράδι της Σερβίας στις 23εως 26 Φεβρουαρίου, με ενιαίο περίπτερο των τριών Δήμων Βόλου, Ζαγοράς Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, έχοντας έτσι το συγκριτικό πλεονέκτημα της ολοκληρωμένης παρουσίασης και εκπροσώπησης της περιοχής σε σχέση με άλλους ελληνικούς προορισμούς.

Πραγματοποιήθηκαν εξατομικευμένες παρουσιάσεις της περιοχής σε τουριστικούς πράκτορες που επισκεφτήκαν το περίπτερο, καθώς και σε πλήθος επισκεπτών που αναγνωρίζουν πλέον τον προορισμό και ζητούσαν αναλυτικές πληροφορίες για να προχωρήσουν στον προγραμματισμό των διακοπών τους.

Η φετινή συμμετοχή οργανώθηκε και υλοποιήθηκε και πάλι, με πρωτοβουλία των Δήμων Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου και με την σημαντική συμμετοχή
της Ένωσης Ξενοδόχων που πλαισίωσε την προσπάθεια με το απαραίτητο δυναμικό επαγγελματιών. Την έκθεση IFT στο Βελιγράδι στελέχωσε και εκπρόσωπος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων δωματίων του Νομού Μαγνησίας . Η συνεργασία των παραπάνω Δήμων και επαγγελματιών που συνεχίζεται με συνέπεια, εδραιώνει μεθοδικά έναν ενιαίο προορισμό χωρίς χωρικούς περιορισμούς, αλλά με ισχυρή δυναμική που πηγάζει από την ασφάλεια μια ισχυρής πλέον συνεργασίας και μιας σταθερής σχέσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που βασίζεται στον σεβασμό, στην αξιοποίηση όλων τον δυνατών στοιχείων κάθε μέρους και στο κοινό στόχο για εξωστρέφεια και ανάπτυξη.

Στην αποστολή μετείχε εκ μέρους του Δήμου Βόλου, το Τμήμα Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου, και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας εκπροσώπησε ο κ. Αντώνης Ζύμαρης και τον σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Νομού Μαγνησίας η κα Μιλένα Κουτσογεώργη.

Ektheseis.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει