Ο Γ.Γ. Οικονομίας Λ. Λαμπριανίδης από το Βόλο για το νέο αναπτυξιακό νόμο

Μίλησε σε διάλεξη σειράς σεμιναρίων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Εξαιρετική απήχηση σημείωσε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, η δεύτερη διάλεξη της σειράς σεμιναρίων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» και «Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη». Ομιλητής ήταν ο κ. Λόης Λαμπριανίδης, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας με θέμα: «Μετουσιώνοντας τις στρατηγικές επιλογές σε πολιτικές για την ανάπτυξη».

Ο Γενικός Γραμματέας έκανε αναφορά στις εκφάνσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, στα βαθύτερα ζητήματα που αφορούν στη δομή της ελληνικής οικονομίας, στην προβληματική διάρθρωση του παραγωγικού τομέα, στο πολύπλοκο θεσμικό πλαίσιο και στο συχνά μεταβαλλόμενο φορολογικό καθεστώς.

Ανέλυσε την εμπειρία και τα συμπεράσματα από τους προηγούμενους νόμους και περιέγραψε τη λογική που διέπει τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τις ειδικές κατηγορίες ενίσχυσης και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Εξήγησε πως δεν πρόκειται για ένα γενικό νόμο που απευθύνεται αδιαφοροποίητα σε όλους αλλά “απαντά” σε συγκεκριμένα προβλήματα. Τέλος, περιέγραψε τα νέα καθεστώτα ενισχύσεων που διαμορφώνονται στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου και τα κίνητρα που δίνει, καθώς και το νέο Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων.

Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν μέλη τόσο του ακαδημαϊκού όσο και του επιχειρηματικού κόσμου. Η ομιλία θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι youtube της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (MOKE UTh).
Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 με ομιλητή τον κ. Τόλιας Ιωάννης, Managing Partner της εταιρίας «Innovatia Systems», με θέμα «Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης: Συγκροτώντας Πολιτικές για την υλοποίησή της».
Όλες οι διαλέξεις πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Α2 του τμήματος Μηχ. Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ώρα 7.00 μμ. ακριβώς και είναι ανοικτές στο κοινό.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων καλύπτει τα θέματα “Διαχείριση της Αλλαγής” και «Επενδύσεις και Ανάπτυξη» και διοργανώνεται από τα Τμήματα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Οικονομικών Επιστημών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει