Ο Δήμος Βόλου και το 2ο Δημοτικό σχολείο Βόλου δίπλα στους φυλακισμένους

Με μία συντονισμένη δράση, ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο για την Πρόληψη της Παραβατικότητας (ΤΟΣΠΠΑ), οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και η Βιοτεχνία ‘Νείλο’, συγκεντρώνοντας είδη ατομικής καθαριότητας (είδη στοματικής υγιεινής, σαμπουάν, σαπούνι, είδη ξυρίσματος κλπ), προσπάθησαν να δώσουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε ανθρώπους που το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη και συγκεκριμένα στους έγκλειστους των φυλακών Βόλου, οι οποίοι βιώνουν μία σκληρή πραγματικότητα.

Λίγο προ της έναρξης της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και του ΤΟΣΠΠΑ, οργανώθηκε η συγκεκριμένη δράση, η οποία υποστηρίχθηκε από τη γενναιόδωρη προσφορά της βιοτεχνίας «ΝΕΙΛΟ» και τη συμμετοχή των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, οι οποίοι θέλησαν να προσφέρουν ένα χριστουγεννιάτικο δώρο σε ανθρώπους που βρίσκονται εκτός του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, κατά την ευαίσθητη αυτή για την ανθρώπινη ψυχολογία εορταστική περίοδο.

Με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου για την Πρόληψη της παραβατικότητας κ. Απόστολος Παντσάς, έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Η οικονομική κρίση ευτυχώς δεν τα έχει ισοπεδώσει όλα. Σιγά- σιγά πλέον αρχίσαμε, ως κοινωνία, να αντιδρούμε. Αρχίζουμε να πηγαίνουμε πέρα από τον εφησυχασμό και την θαλπωρή του ευδαιμονισμού μας. Κοιτάμε και παραδίπλα .Κοιτάμε πια και μέσα σε χώρους ταμπού, σε χώρους που για το συλλογικό υποσυνείδητο ανήκουν σε άλλους κόσμους άσχετους με μας. Όμως ‘ο καθείς-κατά τον Ελύτη, του ‘Άξιον Εστί’, διαθέτει, και τα όπλα του’ και τα δυνατά όπλα της οργανωμένης κοινωνίας είναι η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη. Κι εμείς διαθέτουμε την κοινωνική συνοχή, το φιλότιμο του Έλληνα, την αγάπη για το διπλανό ή μακρινό άνθρωπο που υποφέρει», συνέχισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. και καταλήγει η δήλωση ως εξής :

«Ευχαριστούμε θερμά τους προαναφερθέντες φορείς και, ιδιαίτερα τα παιδάκια του 2ου Δημοτικού Σχολείου και την Επιχείρηση Νείλο, και επειδή συνεχίζουμε και αυτή τη βδομάδα να μαζεύουμε αποκλειστικά σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνι, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και αφρό ξυρίσματος, κάνουμε γνωστό ότι, μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει, παραδίδοντας τα συγκεκριμένα είδη, στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού στο κτίριο Στρεφτάρη – Γαλλίας με Τοπάλη τηλ 24210 35417».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει