Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας στο πλευρό των αγροτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Συλλόγου (μέλους της ΟΓΕ), για την επίσκεψη συμπαράστασης στους αγωνιζόμνους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Κυριακή 31 Γενάρη αντιπροσωπεία του δημοκρατικού συλλόγου γυναικών Ν. Μαγνησίας επισκέφτηκε για άλλη μια φορά το μπλόκο της Νίκαιας, ενώνοντας την φωνή του με τις άλλες γυναίκες των συλλόγων της ΟΓΕ απ’ όλη την Θεσσαλία αλλά και με γυναίκες από συλλόγους της Αθήνας οι οποίες ήρθαν την ίδια μέρα στο μπλόκο της Νίκαιας.

Σαν δημοκρατικός σύλλογος γυναικών Ν. Μαγνησίας εκφράσαμε την συμπαράστασή μας στους αγρότες που αγωνίζονται στα μπλόκα και τους δηλώσαμε ότι συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα τους και υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους -σύμφωνα με την πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των μπλόκων- ενάντια στις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των γυναικών της υπαίθρου, που η πλειοψηφία τους είναι άνεργες, συμβοηθούντα μέλη, εργάτριες γης, εποχιακά εργαζόμενες σε βιομηχανίες κομποστοποίησης. Είναι τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής-αντιασφαλιστικής πολιτικής που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, με τη νέα ΚΑΠ, της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων. Τα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσα σχεδιάζει να υλοποιήσει, έχουν στόχο την συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια, στους μεγαλοαγρότες.

Πώς θα καλύψει ο μικρομεσαίος αγρότης, η γυναίκα της υπαίθρου τις ασφαλιστικές τους εισφορές όταν προτείνεται ο τριπλασιασμός τους; Πώς θα καλύψει τα έξοδα για τα καλλιεργητικά μέσα και εφόδια, όταν αυξάνεται ο ΦΠΑ από το 13 στο 23% για αυτά; Πώς θα επιβιώσει η αγροτική οικογένεια με την αύξηση της φορολογίας των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων στο 26% και με την προκαταβολή φόρου στο 100%, με τον ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια του ΕΛΓΑ;

Καλούμε τις γυναίκες της υπαίθρου, να πάρουν τη δική τους θέση στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωση της πλειοψηφίας των αγροτικών οικογενειών, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες!

Η απειλή του αφανισμού τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορα παυσίπονα, με διάφορα ψευτοπακέτα αποζημιώσεων, προγράμματα επιχειρηματικότητας, ούτε με προτάσεις για διαχειριστικές αλλαγές στη νέα ΚΑΠ.

Με την οργάνωση στους αγροτικούς συλλόγους, στους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ, μπορούμε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους υπερασπιστές τους.

Καλούμε τις γυναίκες του νομού μας να εκφράσουν μαζικά την συμπαράστασή τους σ’ αυτόν το δίκαιο αγώνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει