Ο Καλτσογιάννης στο 1ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στην Αθήνα μετέβη σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης προκειμένου να συμμετάσχει, ύστερα από σχετική πρόσκληση, στο 1ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με κεντρικούς ομιλητές τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Johannes Hahn, όπου παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν κυρίως οι γενικές κατευθύνσεις Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2014-2020.

Την ίδια μέρα ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τον Διευθυντή της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) κ. Τολέρη και συζήτησε για την πορεία της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της παράκαμψης του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου στο δρόμο Χάνια-Κισσός. Στη συνάντηση παρευρίσκετο και ο χειριστής του φακέλλου της μελέτης, υπάλληλος του υπουργείου κ. Κουλίδης.

Πρόκειται για ένα θέμα που είναι για χρόνια «κολλημένο» στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, καθιστώντας αδύνατη την υλοποίηση του έργου της παράκαμψης. Αποτέλεσμα είναι το κλείσιμο κατά τους χειμερινούς μήνες ενός σημαντικού νέου δρόμου, που διευκολύνει σημαντικά την προσβασιμότητα στο Ανατολικό Πήλιο και αποτελεί επίσης μία εναλλακτική οδό στο βεβαρημένο με προβλήματα οδικό κύκλωμα Πηλίου.

Ο κ. Καλτσογιάννης ανέπτυξε εμπεριστατωμένα όλο το ιστορικό του έργου και εξέθεσε στους συνομιλητές του τις θέσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την συνάντηση δεδομένου ότι ο Διευθυντής κ. Τολέρης πείσθηκε για την ορθότητα και υιοθέτησε τις θέσεις της Περιφέρειας, ενώ απέσπασε την υπόσχεσή του για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ολοκλήρωση της Περιβαλλοντικής Μελέτης. Συγκεκριμένα θα αποστείλει άμεσα έγγραφο τόσο προς το Δασαρχείο Βόλου, όσο και προς το τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν και να ολοκληρωθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Καλτσογιάννης: « πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, η οποία δίνει τη βεβαιότητα ολοκλήρωσης της ΜΠΕ, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του έργου, ενός έργου που θα δώσει νέα αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει