Ο Μεϊκόπουλος στον Στουρνάρα για παράνομες πράξεις εις βάρους του Ελληνικού Δημοσίου στη Σούρπη

Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προωθώντας το υπόμνημα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σούρπης και της Κίνησης Πολιτών Σούρπης στο οποίο καταγγέλλουν εκ νέου παράνομες και εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου πράξεις, ενώ ζητούν να παραχωρηθεί το δικαίωμα συγκομιδής ελαιοκάρπου στη Δημοτική Κοινότητα έναντι μισθώματος, με την υποχρέωση να φυλάσσει και να προστατεύει τη Δημόσια Περιουσία της περιοχής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο και το υπόμνημα:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα

Θέμα: «Καταγγελία Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Σούρπης και Κίνησης Πολιτών Σούρπης για παράνομες πράξεις σε έκταση του Ελληνικού Δημοσίου»

Ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος καταθέτει ως αναφορά που κατέθεσαν από κοινού υπόμνημα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σούπρης του Δήμου Αλμυρού Μαγνησίας και της Κίνησης Πολιτών Σούρπης με θέμα την κατ’ εξακολούθηση και από κοινού παράνομες διακατοχικές πράξεις σε έκταση που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Ταυτόχρονα αιτούνται την παραχώρηση του δικαιώματος συγκομιδής ελαιόκαρπου στη Δημοτική Κοινότητα έναντι μισθώματος και με την υποχρέωση φύλαξης και προστασίας της Δημόσιας Περιουσίας σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων Υπηρεσιών.

Στο παρακάτω υπόμνημα αναφέρεται το γεγονός ότι οι παράνομες πράξεις σφετερισμού της Δημόσιας Περιουσίας έχουν καταγγελθεί από τις αρχές του 2011, αλλά δεν έχουν αντιμετωπιστεί επαρκώς. Συγκεκριμένα καταγγέλλουν ότι μικρή ομάδα κατοίκων (4-5 κάτοικοι) προβαίνουν στη συγκομιδή ελαιοκάρπου με πολυπληθείς εργάτες από το ελαιοπερίβολο, που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Επίσης, καταγγέλλεται η χωρίς άδεια χρήση εγκαταστάσεων από κάτοικο της περιοχής ως αποθήκη για ζωοτροφές και μαντριά για τη φύλαξη προβάτων.

Τέλος, ζητούν να προβεί η Πολιτεία σε άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες ώστε να σταματήσουν να πλουτίζουν παράνομα και εις βάρος του Δημοσίου μεμονωμένα άτομα, πράγμα το οποίο είναι προκλητικό ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η οικονομική κρίση έχει πλήξει βαθύτατα τη συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας.

Επισυνάπτεται το υπόμνημα.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 10/01/2013

Ο καταθέτων βουλευτής

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει