Ο Ν. Φουρτούνας για τις μηνύσεις και τον Α. Αρέθα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου, Νίκου Φουρτούνα:

Ως δήμαρχος ενός νέου δήμου που μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουμε όλοι μας, αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση, προσπαθεί με συγκεκριμένες πράξεις και έργα να αποδείξει ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών του, δεν είχα και δεν έχω την πολυτέλεια σπατάλης χρόνου και κυρίως την διάθεση για “κοκορομαχίες” και ανούσιες δημόσιες αντιπαραθέσεις με τον πρώην δήμαρχο, του πρώην δήμου Μηλεών, κ. Αρέθα. Πολύ περισσότερο βέβαια δεν έχω την ανάγκη προσωπικής προβολής και δημοσιότητας, για τους λόγους τουλάχιστον στους οποίους αναφέρεται ο κ. Αρέθας.

Είχα όμως και έχω την υποχρέωση να ενημερώνω τους συμπολίτες μου για ζητήματα και αποφάσεις που παίρνονται στο όνομά τους και τους αφορούν άμεσα, αλλά και να προβάλω τις απόψεις και θέσεις μου, αλλά και της δημοτικής αρχής συνολικά, με βάση τις οποίες επιχειρούμε να απαντήσουμε στα καθημερινά τους προβλήματα.
Αυτό το σκοπό εξυπηρετούσε και το δελτίο τύπου της 18-1-13 που “ενόχλησε” τον κ. Αρέθα και θέλησε να απαντήσει με ανακοίνωση, στην οποία όμως συνειδητά διαστρεβλώνει το περιεχόμενό του δελτίου μας και ουσιαστικά επιχειρεί να αλλοιώσει το νόημα συγκεκριμένης απόφασης στην οποία αναφερθήκαμε και τον αφορά, με σκοπό να μεταστρέψει το κλίμα δυσαρέσκειας των συμπολιτών μας τους οποίους ζημίωσε με τις επιλογές του.
Γιατί είναι απολύτως βέβαιο ότι ο κ. Αρέθας, ως πρόεδρος και οικονομικός υπεύθυνος της “Αναπτυξιακής Μηλεών, με συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις του στέρησε από την εταιρεία το μετοχικό της κεφάλαιο, στην συνέχεια την απαξίωσε πλήρως και τελικά οδήγησε σε διάλυσή της, αρνούμενος ουσιαστικά να συνεργαστεί για την διάσωσή της. Και αυτή την πραγματικότητα αποτυπώσαμε στο δελτίο τύπου και φυσικά αναφερθήκαμε στην πρόθεσή μας να καταφύγουμε στην δικαιοσύνη, όπως έχουμε υποχρέωση, χωρίς να κάνουμε καμία αναφορά σε καμία κλοπή, κατάχρηση ή υπεξαίρεση.

Όσον αφορά την πρόθεσή του κ. Αρέθα να καταφύγει σε μήνυση εναντίον μας “για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου” …καλοδεχούμενη. Θα του έλεγα όμως να το σκεφθεί καλύτερα, γιατί στην προσπάθειά του να μας εκφοβίσει -όπως εσφαλμένα πιστεύει- έχει ο ίδιος υποπέσει στο σφάλμα για το οποίο μας εγκαλεί και δικαιολογημένα θα λάβει την απάντηση που του χρειάζεται.
Έχω όμως την αίσθηση, ότι πολύ πριν επιληφθεί η δικαιοσύνη, θα έχει πάρει σε πολιτικό επίπεδο την απάντηση που επιζητεί.

Από την πλευρά μου πάντως και την δημοτική αρχή που εκπροσωπώ, μοναδικό μέλημά μας είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των συμπολιτών μας και η συνεχής προσπάθεια υπεράσπισης των συμφερόντων τους μέσα από την διαφάνεια και την αξιοπιστία μας στην διαχείριση των θεμάτων του δήμου.
Αυτή μας δε την λογική και πρακτική δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε ποτέ και φυσικά δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε κάτω από οποιεσδήποτε απειλές ή μεθοδεύσεις αυτών που έχουν καταδικασθεί -θεωρούμε τελεσίδικα- στην συνείδηση των συμπολιτών μας.
Είναι υπόσχεση και δέσμευση. Με αυτή δε την δέσμευση θα πορευτούμε και στην συνέχεια και με αυτήν, αλλά και τα αποτελέσματά της, θα κριθούμε τελικά από τους συμπολίτες μας, την κρίση των οποίων αποδείξαμε ότι εμπιστευόμαστε απολύτως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει