Ο Π. Μουτσινάς για Γραμματείς χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς δικαίωμα υπογραφής

Eρώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Π. Μουτσινά με θέμα: «Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς δικαίωμα υπογραφής»

Προς τον κ. Υπουργό

Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς δικαίωμα υπογραφής»

Πέρασαν 7 μήνες περίπου διακυβέρνησης της χώρας από την παρούσα κυβέρνηση και δεν έχουν δρομολογηθεί ακόμα σοβαρά ζητήματα που έχουν σχέση με την αναδιάρθρωση του Δημόσιου τομέα , την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, την φορολογική μεταρρύθμιση και εν τέλει την επεξεργασία ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της χώρας.

Την ίδια στιγμή διαπιστώνεται ότι υπάρχουν μέχρι και σήμερα Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς υπουργείων με δεκάδες μετακλητούς και αποσπασμένους υπαλλήλους που δεν έχουν ακόμη αρμοδιότητες και δικαίωμα υπογραφής

Έχουμε πολιτικά στελέχη που έχουν τεράστιο κόστος, χωρίς να παράγουν το αντίστοιχο έργο, σε μια εποχή που η χώρα καλείται να τρέξει με πρωτόγνωρες ταχύτητες και να σπάσει κάθε ρεκόρ αποτελεσματικότητας για να επισπευσθεί η έξοδος από την κρίση.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς υπουργείων δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής, πόσους μετακλητούς υπαλλήλους απασχολούν κατά υπουργείο, πόσους αποσπασμένους από άλλα υπουργεία και πόσοι υπάλληλοι τους έχουν διατεθεί εσωτερικά από το υπουργεία που έχουν διορισθεί;

Ο ερωτών βουλευτής

Πάρις Μουτσινάς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει