Ο Π. Μουτσινάς στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την τοποθέτηση Πάρι Μουτσινά στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής:

Η Ε65, η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, η ηλεκτροκίνηση της γραμμής του ΟΣΕ Βόλου – Λάρισας, η αξιοποίηση της περιουσίας του ΟΣΕ και η ολοκλήρωση του έργου του Αχελώου, αποτελούν την ναυαρχίδα για την αναπτυξιακή έκρηξη της Θεσσαλίας, επεσήμανε μεταξύ των άλλων ο Πάρις Μουτσινάς κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή.

Ειδικότερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του οδικού άξονα της Ε65, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Θεσσαλία, την Στερεά αλλά και για την Μακεδονία και την Ήπειρο.

Για την ηλεκτροκίνηση της γραμμής του ΟΣΕ Βόλου – Λάρισας είπε ότι είναι τεράστιας σημασίας, πρέπει να προχωρήσει άμεσα και υπενθύμισε την θετική άποψη του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εκφράσθηκε από τους Διευθύνοντες Συμβούλους κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Περιφερειών της Βουλής που προκλήθηκε μετά από αίτημα βουλευτών της ΔΗΜΑΡ. Για την αξιοποίηση της περιουσίας του ΟΣΕ τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς με την προσέλκυση και ιδιωτικών επενδύσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αναγκαιότητα ένταξης του έργου της αναβάθμισης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου (45 εκ.ευρώ), μετά την ολοκλήρωση της μελέτης που είναι σε εξέλιξη .Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απένταξη των προγραμμάτων της ψηφιακής σύγκλισης και της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βολιώτης Βουλευτής είπε ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα η παραοικονομία, η φοροδιαφυγή, η λαθρεμπορία καυσίμων και τσιγάρων, με την πλήρη μηχανοργάνωση του δημοσίου, την ηλεκτρονική κάρτα και το ηλεκτρονικό τιμολόγιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει