Ο Π. Μουτσινάς στην χθεσινή συνεδρίαση αναφορικά με το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ

Στη συζήτηση που διεξήχθη στην ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου αναφορικά με το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ, ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, στην τοποθέτηση του, εστίασε στα εξής:

Πρώτον στο γεγονός ότι η δικογραφία των οικονομικών εισαγγελέων δεν αξιοποιήθηκε επαρκώς. Η κυβέρνηση κινήθηκε με οδηγό τη διασφάλιση της συνοχής της, υποτιμώντας τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του κυρίου Βενιζέλου στην υπόθεση, όπως αναφέρεται και στην πρώτη δικογραφία (26.11.2012) των οικονομικών εισαγγελέων.

Δεύτερον επεσήμανε ότι ο νόμος 3961/2011 δεν αξιοποιήθηκε επαρκώς από την κυβέρνηση. Βάσει των δυνατοτήτων που παρέχει ο εν λόγω νόμος, θα ήταν δυνατό να ανατεθεί η υπόθεση σε τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι θα κατέθεταν υπόμνημα ώστε να υπάρξει μια διευκρινιστική και τεκμηριωτική υποβοήθηση προκειμένου το κοινοβούλιο να αποφασίσει βασιζόμενο σε μια εμπεριστατωμένη γνωμοδότηση.

Τρίτον τόνισε ότι η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής αποδεικνύει στην πράξη την περιφρόνηση των νόμων εκ μέρους της πολιτικής εξουσίας, καθώς και την εγκαθίδρυση μιας διοικητικής ελίτ η οποία συντάσσεται με τους πολιτικούς της προϊστάμενους, αρνούμενη να τηρήσει το θεσμικό πλαίσιο. Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική νοοτροπία που έχει απαξιώσει το δημόσιο και τον κοινοβουλευτισμό.

Και κατέληξε λέγοντας ότι η κρίση είναι η μεγάλη ευκαιρία να τελειώνουμε με τα νοσηρά φαινόμενα, να κλείσουμε επιτέλους το κεφάλαιο της φοροασυλίας των ισχυρών χτυπώντας την φοροδιαφυγή, και να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις με στόχο να στηρίξουμε την κοινωνία και τα συμφέροντα των εργαζομένων, και κυρίως να ικανοποιήσουμε το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει