Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καταδικάζει την εκδικητικότητα της Δημοτικής Αρχής στο πρόσωπο του Θ. Τσαλούχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας:

Το δόγμα «Νόμος και Τάξη», το οποίο προσπαθεί να εφαρμόσει η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση, ακολουθεί η δημοτική αρχή Βόλου, συνεπικουρούμενη από την μείζονα αντιπολίτευση, στην περίπτωση του συνδικαλιστή, μέλους του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, προϊσταμένου της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ν. Ιωνίας Θεόδωρου Τσαλούχα, ο οποίος μετακινήθηκε στην Πορταριά, «ώστε να λειτουργήσει χωρίς στεγανά η Υπηρεσία», όπως δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου.

Ο Θεόδωρος Τσαλούχας, με τη στάση του υπερασπίστηκε και υλοποίησε τις αποφάσεις για απεργίες και καταλήψεις που πήρε το Σωματείο του και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για την διαθεσιμότητα δημοτικών υπαλλήλων.

Την ίδια περίοδο, ο Δήμαρχος Βόλου και το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνο ψήφισμα, εξέφραζαν την πλήρη αντίθεσή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας μονίμων ή αορίστου χρόνου δημοτικών υπαλλήλων, θεωρώντας την ουσιαστικά συγκεκαλυμμένη απόλυση, και καλούσαν την κυβέρνηση να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις του ψηφισθέντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 δηλώνοντας ότι, στηρίζουν και πολιτικά και νομικά τον αγώνα των εργαζομένων.

Και αποφάσιζαν να μη συμπράξει ο Δήμος Βόλου καθοιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων (αποστολή καταλόγου ονομάτων, έκδοση ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητας κλπ).

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μάλιστα, με το ψήφισμά του αυτό, ανέθετε στο Δήμαρχο να δώσει τις σχετικές εντολές στην αρμόδια υπηρεσία.

Ο Θεόδωρος Τσαλούχας, λοιπόν, υλοποίησε την απόφαση του σωματείου του και της Ομοσπονδίας του, για τους συναδέλφους του, ενώ η Δημοτική Αρχή Βόλου, απαξίωσε την ομόφωνη απόφαση, συνέπραξε στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων και δεν στηρίζει ούτε πολιτικά ούτε νομικά (όπως δεσμεύτηκε)τον αγώνα των εργαζομένων.

Ο Θεόδωρος Τσαλούχας τιμωρείται πολιτικά, ενώ ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή, δεν δίνουν λογαριασμό για την αθέτηση των δεσμεύσεών τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να πάρει θέση για το θέμα αυτό, και να ζητήσει από τον κ. Σκοτινιώτη τον λογαριασμό.

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, καταδικάζει τις πολιτικά και προσωπικά εκδικητικές πρακτικές της δημοτικής αρχής απέναντι σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές που έχουν γίνει «ο στόχος» της μνημονιακής πολιτικής και στέκεται στο πλευρό του Θεόδωρου Τσαλούχα, και του οποιουδήποτε συνδικαλιστή και εργαζόμενου προσπαθεί για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει