Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Εκτός τελικού στον ακοντισμό η Τζένγκο – Δάκρυσε στις δηλώσεις της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια

[ad_1]

Η Ελίνα Τζένγκο έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό της, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να προκριθεί στον τελικό του ακοντισμού, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμα ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο β΄ προκριματικό γκρουπ του ακοντισμού με 54,27 μέτρα, επίδοση που δεν ήταν αρκετή για να της χαρίσει το «εισιτήριο» για τον τελικό της Παρασκευής (25/8, 21:20). Η 21 ετών ρίπτρια κατετάγη 12η στο γκρουπ και συνολικά 30ή στον προκριματικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη προσπάθειά της η Τζένγκο έριξε το ακόντιο στα 53,70 μέτρα, με τη δεύτερη πέτυχε το 54,27, ενώ η τρίτη προσπάθειά της ήταν άκυρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έχει ατομικό ρεκόρ 65,81 μέτρα και εφετινό ρεκόρ 63,65 μέτρα.

Για την ιστορία, τη δωδεκάδα του τελικού «έκλεισε» η Κέλσι-Λι Μπάρμπερ από την Αυστραλία. Η κάτοχος του τίτλου από την περυσινή διοργάνωση στο Όρεγκον σημείωσε επίδοση 59,66 μέτρα στον προκριματικό.

Στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση των προσπαθειών της η Τζένγκο με δάκρυα στα μάτια εξέφρασε την απογοήτευσή της για την παρουσία της στη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θέλω να είμαι αχάριστη, μόνο και μόνο ότι είμαι σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι χαρά και ευτυχία. Όταν βλέπω ότι δεν απολαμβάνω τον αγώνα και ότι έχω ακόμα να δώσω στενοχωριέμαι ακόμα πιο πολύ», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν μου βγήκε σήμερα, είναι το δεύτερο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που δεν μπαίνω στον τελικό. Είμαι στενοχωρημένη, θα το ξεπεράσω, προχωράμε για τα επόμενα. Έχω μια πολύ σημαντική χρονιά του χρόνου, οπότε θέλω λίγη ξεκούραση και να μπω στο γήπεδο συγκεντρωμένη».

Για το τι θα κρατήσει από τη διοργάνωση, είπε: «από κάθε πρωτάθλημα μαζεύουμε εμπειρίες. Έφαγα τα μούτρα μου για δεύτερη φορά. Ελπίζω την τρίτη να μην τα φάω».

 

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει