Παμβολιώτικο αντιφασιστικό μέτωπο το πρωί της Παρασκευής έξω από τα Δικαστήρια Βόλου

Κόμματα, φορείς και συλλογικότητες στο πλευρό του 30χρονου, που δικάζεται για συμμετοχή σε επεισόδια μεταξύ αντιφασιστών και χρυσαυγιτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις ανακοίνωσεις, όπως έφτασαν στο e-Volos.gr:

Χαρακτηριστικά παμβολιώτικου αντιφασιστικού μετώπου παίρνει η προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου, όπου αναμένεται η δίκη του 30χρονου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην συμπλοκή, μεταξύ αντιφασιστών και μελών της Χρυσής Αυγής, που έλαβε χώρα στο κέντρο του Βόλου την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου και από την οποία τραυματίστηκαν 3 μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η υπόθεση είχε φτάσει στο δικαστήριο την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, οπότε και αναβλήθηκε για την Παρασκευή 26 Απριλίου, με τον 30χρονο, ο οποίος αρνείται την συμμετοχή του στα επεισόδια, να αντιμετωπίζει σοβαρές σε βάρος του κατηγορίες.

Την ίδια ώρα, κόμματα, τοπικοί φορείς και συλλογικότητες, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους, στον 30χρονο, θα πραγματοποιήσουν μαζικά αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου στις 10.00 το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας:

Αντί να καταγγέλλεται και να δικάζεται ο φασισμός που στις μέρες μας αναβιώνει από τη χρυση αυγή, δικάζεται ο αντιφασισμός. Αύριο, γνωστός για την αντιφασιστική του δράση συμπολίτης μας οδηγείται στο δικαστήριο, μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη της αστυνομικής διεύθυνσης. Οι κατηγορίες είναι αστήρικτες και βασίζονται σε μαρτυρίες χρυσαυγιτών, αναξιόπιστων εντελώς για την κοινωνία, αξιόπιστων όμως για την αστυνομία.

Αυτό πρέπει να τελειώνει. Η κοινωνία πρέπει να το απαιτήσει, για να μην ξαναζήσουμε αποφράδες εποχές. Η κοινωνία πρέπει να σηκώσει ανάστημα για να κλείσει το δρόμο στο φασιστικό μόρφωμα, που μονίμως παριστάνει το θύμα, ευελπιστώντας ότι η προπαγάνδα του θα πείθει πάντα. Να απομονώσουμε τους φασίστες και να στηρίξουμε τους αντιφασίστες, για να βρει η δικαιοσύνη το πραγματικό της νόημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση που εξέδωσε η “Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας”:

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αντιφασίστες

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή της στους διωκόμενους αντιφασιστές αγωνιστές, ένας εκ των οποίων δικάζεται αύριο (Παρασκευή 26/04) στα Δικαστήρια του Βόλου. Απαιτούμε την αθώωση του και την απόσυρση όλων των κατηγοριών και διώξεων και γι αυτό συμμετέχουμε (και όχι καλούμε) στην αυριανή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα δικαστήρια.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αυτεπάγγελτα διώκει αντιφασίστες, με τις πλέον σαθρές κατηγορίες, την ίδια στιγμή που μεγάλο τμήμα της ελληνικής αστυνομίας, στα πλαίσια πάντα της κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής, παρέχει προστασία και κάλυψη στη φασιστική βία ενώ οι σχέσεις ανάμεσα στους παρακρατικούς φασιστικούς μηχανισμούς και τους μηχανισμούς της κρατικής καταστολής βγαίνουν συνεχώς στο φως τη δημοσιότητας (βλέπε βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ από αστυνομικούς που δήλωναν Χρυσαυγίτες).

Η ελληνική κυβέρνηση μαζί με την τρόικα είναι αυτοί που ασκούνε σήμερα την πιο άγρια βία και τρομοκρατία, όχι μόνο μέσα από τα ΜΑΤ και τα χημικά (πιο πρόσφατο παράδειγμα η Ιερισσός) αλλά πρώτα από όλα μέσα από την άγρια λιτότητα η οποία καταδικάζει εκατομμύρια ανθρώπους στην φτώχεια, την ανεργία, την νέα μετανάστευση, την πείνα, την έλλειψη υγείας και παιδείας.

Οι κατασκευασμένες διώξεις, η κρατική καταστολή και η φασιστική βία στόχο έχουν να κάμψουν το φρόνημα του λαού και να τον υποτάξουν όμως δεν θα το καταφέρουν!

Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν και θα ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση, όπως άλλοτε έτσι και τώρα, μέσα από συλλογικούς – μαζικούς αγώνες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας:

Το χειμώνα που μας πέρασε, κυβέρνηση, κεφάλαιο και εργοδοσία έδειξαν το πιο σκληρό της πρόσωπο σε εργαζόμενους, νεολαία και λαό. Προσπάθησαν μετά μανίας να καταπνίξουν κάθε φωνή αντίστασης, με τον πυροβολισμό των μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους, με τα γεγονότα στις Σκουριές, με την επιστράτευση των απεργών του μετρό, με τα χημικά στις εργατικές κινητοποιήσεις, με την επίθεση σε αυτο-οργανωμένους χώρους, με τις αναρίθμητες συλλήψεις αγωνιστών.

Σε όλα αυτά σημαντικός ήταν και ο ρόλος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής ως το μακρύ χέρι του συστήματος. Με βάρβαρες επιθέσεις σε μετανάστες, με καταδίωξη αγωνιστών και αντιφασιστών αποδεικνύουν πως ουδέποτε επρόκειτο για αντισυστημικό κόμμα, αλλά για ένα κόμμα που διώκει του αδύναμους, τους μετανάστες, τους αριστερούς, τους αγωνιστές κι το κίνημα ενώ αντίθετα προστατεύει τους ισχυρούς και το κεφάλαιο.

Στο Βόλο, η δράση της Χ.Α. έχει πάρει ξεκάθαρες παρακρατικές διαστάσεις, με την συμμετοχή οπλοφορούντων μελών της σε απόπειρες εμπρησμών. Η επιείκεια με την οποία αντιμετωπίζει η τοπική δικαστική εξουσία την δράση των παρακρατικών ακροδεξιών τραμπούκων αποτελεί προσβολή για τα δημοκρατικά ήθη της πόλης. Πόσο δε, που την ίδια στιγμή έχει επιδείξει την μέγιστη αυστηρότητα απέναντι σε κοινωνικούς αγωνιστές με άδικες καταδίκες, προωθώντας τη δημιουργία φάμπρικας διώξεων στην οποία -τι τυχαίο- πρωτοστατούν οι φασίστες τη Χ.Α. Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο…

Μπροστά μας έχουμε ακόμα μία στημένη δίωξη από τη συμπαιγνία αστικού κράτους και φασιστοειδών. Στις 22/12/2012 η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας επέλεξε να μεταβάλει το κέντρο του Βόλου σε κατεχόμενη πόλη, ώστε οι ναζί της Χ.Α. να στήσουν το φτηνό, επικοινωνιακό πανηγυράκι τους “διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες. Στις 23/12/2013 μέλη της Χ.Α. με επικεφαλής τον τοπικό της γραμματέα, συνεργό του Μιχαλολιάκου σε βομβιστικές επιθέσεις κατά τη δεκαετία του ’70, επιτίθενται σε αντιφασίστα μαθητή, με στόχο να συσπειρώσουν το εσωτερικό τους μετά την τραγική αποτυχία της “φιλανθρωπικής” τους φιέστας. Η παρακρατική-τραμπούκικη περιπολία τους ακυρώνεται από τη δράση αντιφασιστών. Ως εκ θαύματος, εμφανίζεται η Αστυνομική Διεύθυνσης Μαγνησίας να συνδράμει τους ακροδεξιούς φίλους της, προχωρώντας αυτεπάγγελτα σε μήνυση κατά δύο αντιφασιστών, με ένα διάτρητο κατηγορητήριο. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν περιμέναμε τίποτα άλλο από μια Αστυνομική Διεύθυνση που για χρόνια “δεν έβλεπε” το εκτεταμένο εμπόριο ναρκωτικών που έκαναν τα μέλη και οι υφισταμένοι της.

Αύριο 26/4 δικάζεται ένας εκ των άδικα κατηγορούμενων αντιφασιστών. Αύριο δικάζεται κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν και στον εκφασισμό της κοινωνίας. Πρέπει να είμαστε εκεί να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της κοινωνικής πλειοψηφίας να αγωνίζεται ενάντια σε Κυβέρνηση- ΕΕ- Μνημόνια-Κεφάλαιο και το παρακρατικό μαντρόσκυλό τους, τη Χρυσή Αυγή.

Να σταματήσουν να διώκονται αγωνιστές.

ΟΛΟΙ 26-4 9.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 25/4/2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση που εξέδωσε το “Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα”:

Ο αντιφασισμός δεν δικάζεται, ούτε στο Βόλο, ούτε πουθενά!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Παρασκευή 26/4, 10πμ, πλ. Ελευθερίας

Το Σάββατο 22/12/2012 η Χρυσή Αυγή καλούσε στην παραλία του Βόλου σε διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας έσπευσε να συνδράμει το «φιλανθρωπικό» έργο της «αντισυστημικής» συμμορίας: όλοι οι αντιφασίστες που πήγαν από νωρίς στο χώρο περικυκλώθηκαν από διμοιρίες ΜΑΤ, συνελήφθησαν και κρατήθηκαν χωρίς καν προσχηματικό λόγο, κάθε είδους διαθέσιμο αστυνομικό όχημα παρκαρισμένο κάθετα στους δρόμους έκοβε την ελεύθερη προσπέλαση στην παραλία της πόλης, η αντιφασιστική πορεία διαμαρτυρίας που είχε διοργανωθεί εμποδίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις να προχωρήσει.

Την επομένη μέρα, Κυριακή 23/12/2012, χρυσαυγίτες προπηλάκισαν αντιφασίστα μαθητή, αλλά μακριά από την προστασία της αστυνομίας, τα πτυσσόμενα γκλομπς και μαχαίρια τους δεν ήταν αρκετά για να φοβίσουν αντιφασίστες που βρέθηκαν εκεί, με αποτέλεσμα 3 χρυσαυγίτες, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της ντόπιας ΧΑ, συνεργός του Μιχαλολιάκου σε βομβιστικές παρακρατικές επιθέσεις στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του ’70, να βρεθούν στο νοσοκομείο. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ανέλαβε και πάλι να βγάλει από τη δύσκολη θέση τους «αντισυστημικούς» δαρμένους χρυσαυγίτες και σε ρόλο κατήγορου προχώρησε αυτεπάγγελτα σε μήνυση κατά δύο αντιφασιστών.

Την Παρασκευή 26/4/2013 ο ένας από τους δύο αντιφασίστες, σύντροφος από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, παραπέμπεται σε δίκη. Καμία αντιφασίστρια, κανένας αντιφασίστας δεν είναι μόνος του! Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κοινός! Το αντιφασιστικό κίνημα, όπως και κάθε κίνημα, οφείλει να υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα αυτούς που διώκονται. Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 24/4, στις 10πμ, στην πλ. Ελευθερίας.

Βόλος, 24/4/2013

Μπορεί επίσης να σας αρέσει