ΠΑΜΕ Μαγνησίας για απεργιακή κινητοποίηση και δολοφονία 34χρονου

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο Βόλο στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας στο Δημόσιο και της στάσης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Στην αρχή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου με κεντρικό ομιλητή τον Αποστόλη Ριζόπουλο στέλεχος του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην κινητοποίηση πήρε μέρος και το ΜΑΣ.

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Αποσπάσματα ομιλίας Απ. Ριζόπουλου:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής, λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση σε στελέχη και συνδικαλιστές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι Λαϊκές Επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει. Να αντηχήσει παντού το σύνθημα : «Χρυσή Αυγή – ρουφιάνοι των αφεντικών, έξω από το Βόλο, την πόλη εργατών»

Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του Δημόσιου, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζομένους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα με την προώθηση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, το τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, που υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Ενιαία πάλη και όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας.

Ενιαία πάλη και όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα μας για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Αυτό τον δρόμο, αυτή την προοπτική, αυτή την ενότητα υπηρετεί το ΠΑΜΕ. Αυτός είναι ο δρόμος του λαού ! Άλλος δρόμος που να υπηρετεί τον λαό δεν υπάρχει!

Στη βάση αυτή απαιτείται ανασύνταξη του κινήματος και χειραφέτηση από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και σε Ομοσπονδίες. Δεν πρέπει να χαριστεί τίποτε στις δυνάμεις εκείνες που και στη σημερινή απεργία αποκαλύπτονται ότι δεν έχουν καμία διάθεση αγώνα παρά μόνο για αγώνα να αλλάξει η κυβέρνηση και να έρθει νέος χαλίφης στο σβέρκο του λαού. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απαιτήσουν να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις αύριο για να συζητήσουν όλοι στους συλλόγους και τα σωματεία. Να μην επιτρέψουμε να περάσει το σχέδιο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι οποίοι ιδρύουν ψευτοσυντονιστικά και επιτροπάτα, μακριά και πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας το όνομα των συλλόγων, των Δ.Σ., των Συνελεύσεων. Να απαιτήσουν οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν οι ίδιοι για την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει