ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Μαζική και με αγωνιστικό παλμό η κινητοποίηση στο Βόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μαζική και με ιδιαίτερο αγωνιστικό παλμό, ήταν η συγκέντρωση και η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, το Σάββατο 4 του Οκτώβρη, στο πλαίσιο των συλλαλητηρίων που διοργάνωσε σε όλη την Ελλάδα το ΠΑΜΕ για τη δίμηνη αγωνιστική δραστηριότητα, που θα κορυφωθεί το Σάββατο 1 του Νοέμβρη στην Αθήνα. Η συγκέντρωση στο Βόλο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πανεπιστημίου και μετά τις ομιλίες, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την Δευτέρα 6 Οκτώβρη, η γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ με Λαϊκές επιτροπές, ταξικά σωματεία θα κάνει παρέμβαση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, διεκδικώντας συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία του Απόστολου Στεργιόπουλου από την επιτροπή αγώνα ανέργων Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ που επισήμανε : οι νέοι και οι νέες, που βρίσκονται στους χώρους δουλιάς ή στον ΟΑΕΔ, στις επαγγελματικές σχολές και τα θρανία αλλά και αυτοί που είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ ζούνε την ανασφάλεια της ανεργίας και θα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους ίδιους εκβιασμούς όσο κυριαρχούν τα μονοπώλια, ο ανελέητος ανταγωνισμός, όσο το κίνητρο της παραγωγής είναι το καπιταλιστικό κέρδος. Θέλουν τους νέους και τις νέες να συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση, να θεωρούν μεγάλο προνόμιο την συμμετοχή στα προγράμματα «Βάουτσερ».

Στην γνωστή κατεύθυνση της ΕΕ για την «καταπολέμηση της ανεργίας», οι εξαγγελίες της κυβέρνησης έρχονται να δώσουν κι άλλο ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και κυρίως με δυνατότητες να αντικαθιστούν το υπάρχον προσωπικό με άλλο ακόμη φτηνό κι ευέλικτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπικη αντιπαράθεσή του με τη ΝΔ υπόσχεται τα ίδια ακριβώς. Το περιβόητο κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε στη ΔΕΘ δια τηρεί το «Βάουτσερ», δίνει ζεστό χρήμα στους εργοδότες για να έχουν τζάμπα εργαζόμενους. Αυτό το βαφτίζουν «καταπολέμηση της ανεργίας». Πρέπει λοιπόν να διεκδικήσουμε μία αξιοπρεπή ζωή με δουλιά, με δικαιώματα, που να καλύπρονται οι ανάγκες του λαού στην υγεία, στην παιδεία, σε μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Δίνουμε την μάχη να οργανωθούν ακόμη περισσότερες δυνάμεις νέων, ανέργων, σε αυτή την κατεύθυνση με σταθμό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη».

Βασική ομιλήτρια από την γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ ήταν η Εύη Καρυδάκη που μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής : «Συνάδελφοι – Συναδέλφισες
Εργαζόμενοι-άνεργοι-συνταξιούχοι-νέοι και νέες.

Η Πρωτοβουλία του Π.Α.ΜΕ. για τη δίμηνη αγωνιστική δραστηριότητα η οποία θα κορυφωθεί με το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη 1 Νοέμβρη στην Αθήνα έρχεται να δώσει απάντηση στη κήρυξη πολέμου που έχουν εξαπολύσει στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα η κυβέρνηση η Ε.Ε. και το μεγάλο κεφάλαιο.

Έρχεται να ενημερώσει και να προετοιμάσει την εργατική τάξη ώστε να είναι στη θέση να δώσει αποφασιστική, μαχητική απάντηση στους σχεδιασμούς και την πολιτική κυβέρνησης , Ε.Ε., μεγάλου κεφαλαίου.

Απέναντι σ΄αυτή τη κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος της ζωής μας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να αφήσει τους εργαζομένους ούτε ανοργάνωτους, ούτε να τρέφουν ψευδαισθήσεις ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση θα λυθούν τα προβλήματα.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να προτείνει στην εργατική τάξη το μόνο σίγουρο δρόμο που δεν είναι άλλος από αυτόν της οργάνωσης και πάλης σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τη στρατηγική του κεφαλαίου και της Ε.Ε. Της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, τις προωθήσεις της συμμαχίας των εργαζομένων με τις άλλες λαϊκές δυνάμεις και η ανάπτυξη αγώνων με σαφή αντικαπιταλιστική –αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, ώστε να ωριμάζουν και οι συνθήκες για τη διεκδίκηση και την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της δικής μας εξουσίας. Προϋπόθεση για όλη αυτή τη προοπτική είναι να πιστέψουνε οι εργαζόμενοι στη δική μας οργανωμένη δύναμη, να σπάσει η λογική της ανάθεσης, να πολεμηθεί η προσπάθεια της άρχουσας τάξης να μας ρίξει σε λήθαργο και στην αναμονή λύσεων από τα πάνω.

Μπορούμε όμως να έχουμε κάνει σημαντικά βήματα στην οργάνωση των ανέργων και στη διεκδίκηση αιτημάτων που να ανακουφίζουν στοιχειωδώς τα προβλήματα τους. Και τέτοια αιτήματα είναι αυτά που έχουμε καταθέσει στο Δημοτικό συμβούλιο Βόλου:

· Άμεση μείωση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ κατά 30% για τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις και απαγόρευση διακοπής της παροχής.
· Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.
· Να διεκδικήσει έκτακτο κονδύλι που θα καλύψει τις ανάγκες για σίτιση μαθητών στα σχολεία, την κάλυψη θέρμανσης σε κάθε σχολείο και σε κάθε σπίτι οικογένειας ανέργων, την πληρωμή της ΔΕΗ σε οικογένειες ανέργων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, τη χορήγηση κάρτας δωρεάν μετακινήσεων.

Και καλούμε εργαζόμενους και ανέργους σε μαζική παρουσία στη συνεδρίαση του Δ/Σ τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα ώστε να πιέσουμε να παρθούν αποφάσεις που να ικανοποιούν τα αιτήματά μας.

Με τη σιγουριά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να ανατρέψουμε αυτήν την αρνητική κατάσταση, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για καλά οργανωμένη και σχεδιασμένη δράση, για συσπείρωση όλο και περισσότερων δυνάμεων στους στόχους που βάζει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για ουσιαστικό έλεγχο αυτών που αποφασίζουμε σε κάθε σωματείο, επιτροπή αγώνα, λαϊκή επιτροπή.

Από σήμερα κινητοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας στη 1 Νοέμβρη η παρουσία της εργατικής τάξης της περιοχής μας να είναι η πιο μαζική από κάθε άλλη φορά και κυρίως με νέες δυνάμεις χωρίς καμία υποχώρηση μπροστά στις δυσκολίες που θα συναντήσουμε. Είμαστε σίγουρη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει