ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Βόλου έκαναν το πρωί της Παρασκευής εκπρόσωποι εργατικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στις εμπρηστικές δηλώσεις του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιά για κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών και αντικατάστασή τους με επιπλέον φορολόγηση στο φόρο εισοδήματος, που αποδεικνύουν ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει το ξήλωμα του ασφαλιστικού με βάση τις επιταγές της ανταγωνιστικότητας των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Οι συνδικαλιστές από τα σωματεία των Καθαριστριών, του Συνδικάτου Μετάλλου, του Συνδικάτου Τύπου – Χάρτου, των Συνταξιούχων ΙΚΑ και άλλων χώρων, συναντήθηκαν με την διευθύντρια του ΙΚΑ Βόλου Αποστολία Κουκουβίνου στην οποία επέδωσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας.

Το Υπόμνημα:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ: ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιά για κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών και αντικατάστασή τους από επιπλέον φορολόγηση στο φόρο εισοδήματος. Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατουλη, ότι πρόκειται για «προσωπικές απόψεις» του γ.γ. δεν πείθουν.

Ξέρουμε πολύ καλά την τακτική του λαγού για να ανοίξει μια «συζήτηση» και να γίνει σειρά μέτρων. Την ίδια τακτική εφάρμοσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η άρνηση για ρητή δέσμευση από τον αναπληρωτή υπουργό σε σχέση με τη χρηματοδότηση των Ταμείων φανερώνει ότι είναι στο σχεδιασμό και της νέας κυβέρνησης το ξήλωμα του κοινωνικο – ασφαλιστικού συστήματος με «διαφορετικές ιδέες» και προφανώς με διαφορετική φρασεολογία.

Εξάλλου, η νέα κυβέρνηση έχει αναλάβει τις ίδιες δεσμεύσεις με την προηγούμενη σε σχέση με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των ταμείων και την απαλλαγή των επιχειρήσεων από τις εισφορές, μιας και αυτή είναι η στρατηγική της Ε.Ε. στην οποία συμφωνεί, αυτές είναι οι δημοσιονομικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη δανειακή σύμβαση και τις οποίες όχι μόνο δεν αμφισβητεί, αλλά δήλωσε ρητά ότι θα σεβαστεί.

Για τους εργαζόμενους τα παραπάνω αποτελούν αιτία πολέμου

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

· Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με το παραπάνω!
· Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
· Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
· Βασική σύνταξη στα 600 ευρώ.
· Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
· Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
· Επιστροφή των οικογενειακών επιδομάτων και των άλλων επιδομάτων του ΟΑΕΔ που καταργήθηκαν.
· Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει