ΠΑΜΕ ΟΤΑ: Ο Δήμος Βόλου εκδικείται και εκφοβίζει τους εργαζομένους φακελώνοντάς τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση- καταγγελία του ΠΑΜΕ ΟΤΑ Μαγνησίας:

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ καταγελούν τη Δημοτική Αρχή του Βόλου για την προσπάθεια της να εκδικηθεί και να εκφοβίσει τους εργαζόμενους μέσω του νέου τρόπου φακελώματος που εφεύρε.

Πιο συγκεκριμένα απαιτεί να συμπληρωθούν διαφορετικά παρουσιολόγια για τις μέρες των κινητοποιήσεων που αναγράφονται ξεχωριστές στήλες για τη συμμετοχή του κάθε εργαζόμενου σε απεργία, στάση εργασίας, κατάληψη. Είναι περιττό να πούμε ότι το ποιος συνάδελφος έκανε απεργία ή στάση εργασίας είναι γνωστό από τα παρουσιολόγια της κάθε υπηρεσίας που συμπληρώνονται καθημερινά. Άρα το θέμα είναι για ποίο λόγο η δημοτική αρχή θέλει νέες καταστάσεις και μάλιστα κάνοντας αυτό το διαχωρισμό στα στοιχεία που ζητάει.

Αυτή η ύπουλη και χαφιέδικου τύπου ενέργειας της Δημοτικής Αρχής του Βόλου έχει δύο στόχους. Πρώτον στο να κάνει ο κάθε συνάδελφος δήλωση υποταγής και νομιμοφροσύνης στους <<τοπικούς άρχοντες>> της πόλης που εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Τρόικας και της Ε.Ε. Δεύτερον να σπείρει κλίμα τρομοκρατίας και φόβου στους εργαζόμενους ώστε να έχουν στο μυαλό τους ότι αν συνεχίζουν να αγωνίζονται θα βρουν το μπελά τους. Ότι όποιος τολμήσει να ξανασηκώσει κεφάλι θα βρει μπροστά τους το γράμμα του νόμου.

Δε μας εκπλήσσει καθόλου η στάση της Δημοτικής Αρχής του Βόλου αφού έχει δώσει πάμπολλα δείγματα γραφής στο πόσο αντιπαλεύει και εχθρεύεται τους αγώνες των εργαζόμενων για τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους. Τα ίδια έκανε με τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων στα πεντάμηνα που τους απειλούσε ότι θα απολυθούν αν δε συνεχίσουν να δουλεύουν απλήρωτοι. Τα ίδια έκανε με τους μόνιμους στους σχεδόν δύο μήνες κινητοποιήσεων με εισαγγελείς, αναφορές, δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού, ρίχνοντας τόνους λάσπης από πρόθυμα τοπικά ΜΜΕ. Έτσι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά το σύνθημα του ΠΑΜΕ <Δήμαρχοι αντιδήμαρχοι υποκριτές και ψεύτες της πλουτοκρατίας είστε υπηρέτες>.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για το ρόλο που παίζει η Δημοτική Αρχή. Από τη μία λέει ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων ενώ από την άλλη τους απειλεί και τους φακελώνει. Είναι αυτή που θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, της ΔΕΥΑΜΒ και άλλων υπηρεσιών στο όνομα της ανάπτυξης απολύοντας συναδέλφους.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι πρέπει να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που παίρνονται ,και δε θα έχουν τελειωμό, για να σωθεί το κεφάλαιο ώστε να βγει από την κρίση του. Να καταλάβουν ότι εχθρός του είναι η Ε.Ε. και πάνω απ όλα η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό δηλαδή τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, το σύστημα και την εκάστοτε Δημοτική αρχή που συμπλέει σε αυτήν την αντεργατική πολιτική.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει