Παράσταση διαμαρτυρίας των Συνταξιούχων Μαγνησίας έξω από το νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, σήμερα 8 Ιουνίου πραγματοποίησαν την παράσταση –διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο του Βόλου για τις τραγικές ελλείψεις στην δημόσια υγεία.

Στην διάρκεια της κινητοποίησης μοιράστηκε η ανακοίνωση στους συμμετέχοντες συνταξιούχους, στο γιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και στους συμπολίτες.

Εκ μέρος των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας μίλησε ο Πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Κοντονίνας Θανάσης.

Στο τέλος η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων επισκέφτηκε τον υποδιοικητή του Γ. Νοσοκομείου Βόλου κ. Μπαλλή και καταθέσαν το υπόμνημα της συγκέντρωσης με τα αιτήματα του συνταξιουχικού κινήματος για την υγεία, όπως:

– Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια για το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
– Πλήρης κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο στο 45%. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασφαλισμένων, των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.
– Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να μην κλείσει καμιά μονάδα ΠΦΥ.
– Δωρεάν διάθεση όλων των φαρμάκων στους ασθενείς.

Ομιλία στη συγκέντρωση των συνταξιούχων

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η κατάσταση στην υγεία- ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι τραγική. Καθημερινά, χιλιάδες άνθρωποι της εργατικής – λαϊκής οικογένειας κινδυνεύουν, μένουν αβοήθητοι και πεθαίνουν από τις τραγικές ελλείψεις στη δημόσια υγεία.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έχει στόχο περισσότερες ακόμη περικοπές στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη του λαού. Οι δαπάνες για την υγεία θα πρέπει διαρκώς να μειώνονται, με γνώμονα ότι οι λαϊκές ανάγκες αποτελούν αιμορραγία για το κεφάλαιο και το κράτος. Προετοιμάζουν νέο αντιλαϊκό σχέδιο, μέσα από τη «Μεταρρύθμιση» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που οδηγεί στην οριστική εγκατάλειψη της δημόσιας, δωρεάν υγείας και στη μεταφορά των βαρών στις πλάτες των ασφαλισμένων, αφού δεν προβλέπεται καμιά επιπλέον χρηματοδότηση από όση υπάρχει σήμερα.

Αντί να ενισχύσουν τις υποδομές του δημόσιου συστήματος, προσθέτουν σε αυτό τους ιδιώτες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» και των κοινωνικών ιατρείων, που θα λειτουργούν με εθελοντές, προσφέροντας αποσπασματικές και στοιχειώδεις υπηρεσίες. Μέρος της ΠΦΥ θα μεταφερθεί στην ευθύνη των Δήμων και μέσω της ανταποδοτικότητας, το κόστος θα πέσει στις πλάτες του λαού.

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Ν. Μαγνησίας, συμπαραστέκονται στον αγώνα γιατρών και νοσηλευτών γιατί αφορά τους συνταξιούχους, όλο το λαό. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη ζωή και την υγεία, το δικό μας, των παιδιών και των εγγονιών μας. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, κάθε λαϊκή οικογένεια να μην πιστέψει άλλη μια απάτη της συγκυβέρνησης, να μη νομιμοποιήσει τη νέα μεταρρύθμιση, αλλά να διεκδικήσει:

δημόσιο-δωρεάν καθολικό σύστημα περίθαλψης, καμιά περικοπή.
Όχι άλλα βάρη στην πλάτη μας.
Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών.
Όχι στην ιδιωτικοποίηση
Να πληρώσει το κράτος και η πλουτοκρατία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει