Παρέμβαση του Αρχηγείου για τον λιμενικό που πυροβολούσε κατσίκια σε νησίδα των Β. Σποράδων (Video)

Διετάχθη κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε., η οποία θα διενεργηθεί από την 4η Περιφερειακή Διοίκηση με έδρα τον Βόλο

Την παρέμβαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος προκάλεσε ο σάλος που έχει δημιουργηθεί από αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης, εξαιτίας δημοσίευσης στο διαδικτυακό κανάλι YouTube δύο βίντεο, στο ένα εκ των οποίων άνδρας του Λιμενικού Σώματος, κατά την διάρκεια περιπόλου και πάνω από το σκάφος, εμφανίζεται να στοχεύει προς μία νησίδα και να πυροβολεί κατσίκια, τα οποία τρέχουν φοβισμένα υπό τους ήχους των πυροβολισμών του όπλου του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διετάχθη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) και ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά.

Η Ε.Δ.Ε. θα διενεργηθεί από την 4η Περιφερειακή Διοίκηση με έδρα τον Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο:

“Αναφορικά με την ύπαρξη των δύο (02) βίντεο, τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο με τίτλο «katsikopolemos», κατόπιν εντολής του κ. Αρχηγού Λιμενικού Σώματος διετάχθη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία θα διενεργηθεί από την 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ. με έδρα το Βόλο προκειμένου διακριβωθεί η ταυτότητα των στελεχών του Λ.Σ. που επέβαιναν στο εικονιζόμενο πλωτό Λ.Σ., ο ακριβής τόπος και χρόνος του περιστατικού και εν συνεχεία ασκηθεί ο ανάλογος πειθαρχικός έλεγχος στα εμπλεκόμενα στελέχη.

Κατά λόγω αρμοδιότητος η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης με την παράλληλη ενημέρωση της Εισαγγελίας Ναυτοδικείου Πειραιά”.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από πήγες του e-Volos.gr στο Λιμενικό Σώμα, πρόκειται για περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα περίπου το 2010, σε νησίδα των Βορείων Σποράδων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η διαρροή των δύο βίντεο και είναι λογικό, βαρύνει αποκλειστικά τα μέλη του πληρώματος της εν λόγω περιπόλου, μεταξύ των οποίων και κάποια ιδιαιτέρως ικανά στελέχη με προσφορά στο Σώμα, κάτι όμως που δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την σοβαρότητα άκρως καταδικαστέα πράξη, η οποία έχει ήδη αρχίσει να ευαισθητοποιεί ζωοφιλικούς Συλλόγους.

Ακολουθεί το ένα εκ των δύο βίντεο, το οποίο ουσιαστικά προκάλεσε την Ε.Δ.Ε.:


Μπορεί επίσης να σας αρέσει