Παρέμβαση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για τους άνεργους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στη φιλανθρωπία και στα «χαρτιά απορίας» εξάντλησε τις θέσεις του για τους άνεργους ο δήμαρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης, απαντώντας στην παρέμβαση που έκαναν κατά την διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, η γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Βόλου του ΜΑΣ, σωματεία και Λαϊκές επιτροπές, απαιτώντας να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το πρόβλημα της ανεργίας και να αποφασισθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Κων. Στεργίου τόνισε ότι αυτή την στιγμή η κατάσταση των ανέργων και των απλήρωτων εργαζομένων είναι τραγική και ανέφερε ως παραδείγματα τους απλήρωτους εργαζόμενους για δύο χρονιά στου Λεμονιά και για οκτώ μήνες των εργαζομένων στου Κιολείδη.

Να σημειωθεί ότι η επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου στις 3 Δεκεμβρίου του 2013, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση εκ μέρους της δημοτικής αρχής Βόλου. Τελικά, ύστερα από την παρέμβαση των εκπροσώπων της γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, των φοιτητών του ΜΑΣ και των σωματείων, η δημοτική αρχή δεσμεύθηκε ότι θα συζητηθεί το θέμα στην ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι με την επερώτηση της Λαϊκής συσπείρωσης Βόλου ζητείται από το Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει τα αιτήματα που έχουν θέσει δεκάδες σωματεία και σύλλογοι του Βόλου στα οποία περιλαμβάνονται: Η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη όλων των ανέργων του Βόλου. Η μείωση πάνω από 50% έως και μηδενισμού της χρέωσης της ΔΕΥΑΜΒ και να παγώσουν όλα τα χρέη χωρίς ανατοκισμό για όλους τους ανέργους της πόλης. Να διασφαλιστεί η πρόσβαση των παιδιών των ανέργων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου δωρεάν. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς ώστε να προμηθευτεί το αναγκαίο πετρέλαιο ή άλλο είδος θέρμανσης αντίστοιχης αξίας κάθε οικογένεια με εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να στηριχθούν τα αιτήματα των σωματείων, των συνδικάτων και των λαϊκών επιτροπών προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά οι οικογένειες των ανέργων με έκτακτο επίδομα. Να αυξηθεί και να δοθεί σε όλους επίδομα ανεργίας (στο 80% του βασικού μισθού), να παγώσουν τα χρέη των ανέργων στις Τράπεζες με απαγόρευση του ανατοκισμού και της κεφαλαιοποίησης των τόκων, να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί για την κατοικία και για να διασφαλιστεί η πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στην παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου πήραν μέρος εκπρόσωποι από τα σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», η Ένωση τύπου και Χάρτου, το συνδικάτο Τροφίμων και ποτών, των Καθαριστριών, του κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, του Καρφούρ, της Κόκα – Κόλα, του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, συνδικαλιστές από τους δασκάλους, τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΜΑΣ, αντιπροσωπεία από διάφορες Λαϊκές επιτροπές από συνοικίες του Βόλου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει