ΠΑΣΕΒΕ: Δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το ΙΚΑ Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησε έξω από το ΙΚΑ Βόλου, όπου στεγάζεται το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), πραγματοποιήθηκε η Γραμματεία Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ, στην οποία πήραν μέρος αυτοαπασχολούμενοι, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις απειλούμενες κατασχέσεις και πλειστηριασμούς που παίρνουν μεγάλες διαστάσεις στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Οι αυτοαπασχολούμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ΙΚΑ και ανήρτησαν πανό που έγραφε «Όχι στις απειλές και τις κατασχέσεις για τα χρέη. Πάγωμα χρεών σε ΟΑΕΕ, Εφορία, Τράπεζες».

Στην συνέχεια μαζική αντιπροσωπεία ανέβηκε στο γραφεία του ΚΕΑΟ όπου παρέδωσαν υπόμνημα. Στο υπόμνημα που μοίραζαν σε όσους έμπαιναν στο ΠΕΔΥ οι συνδικαλιστές τονίζουν ότι είναι σε όλους γνωστό ότι καθημερινά όλο και μεγαλύτερα τμήματα αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών οδηγούνται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, ως αποτέλεσμα των ως τώρα ασκούμενων αντιλαϊκών πολιτικών, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και από τη σημερινή δικομματική κυβέρνησης, που υλοποιούν τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Η εξαθλίωση και η φτώχεια παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις με τα χρέη που συσσωρεύονται και τις απειλές από την κυβέρνηση για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Με τη σημερινή παρέμβασή μας στην υπηρεσία του ΚΕΑΟ θέλουμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας, όχι μόνο στις απειλούμενες κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, που παίρνουν μεγάλες διαστάσεις, τόσο τοπικά, όσο και Πανελλαδικά, αλλά και στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που μας αφανίζει, τόνισαν στελέχη της ΠΑΣΕΒΕ.

Η ΠΑΣΕΒΕ ζητά κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ, αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, με κατάργηση των αντίστοιχων νόμων, πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες, κεφαλαιοποίηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Ακόμη ζητούν κούρεμα των χρεών των αυτοαπασχολούμενων προς τις τράπεζες από τα δάνεια που έχουν πάρει, με όριο 30% γι’ αυτούς που έχουν την επιχείρησή τους, 50% γι’ αυτούς που έχουν βάλει λουκέτο και μέχρι 300.000 € δάνειο».

Τέλος, ζητά να μη γίνει καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσω, τραπεζικών λογαριασμών, μακρόχρονη ρύθμιση με δόσεις, που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος, ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας, ανεξαρτήτων χρεών και κατάργηση του. Ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου 26% φορολογία από το πρώτο Ευρώ) του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.400 €. Επίσης κάλεσαν τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Βόλο το Σάββατο 4 Οκτώβρη στις 11 το πρωϊ στην πλατεία Πανεπιστημίου και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει