ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας: Για τις δηλώσεις τύπου του Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η επιστροφή στον χώρο του εγκλήματος δύο χρόνια μετά, από την εξαγγελία του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης, της μεγαλύτερης σε έκταση πολιτικής απάτης της Μεταπολίτευσης, δεν ήταν απλή υπόθεση για τον Πρωθυπουργό, καθώς χρειάστηκε να τον συνοδεύσουν 5000 αστυνομικοί.

Εκεί τον περίμεναν όλοι όσοι τους υποσχέθηκε κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α, επαναφορά του βασικού μισθού στα 751ε και της 13ης σύνταξης, διαγραφή των χρεών των νοικοκυριών, διαγραφή των προστίμων των διοδίων, αποζημίωση των μικρο-ομολογιούχων, διαγραφή του δημόσιου χρέους. Τον περίμεναν οι συνταξιούχοι επικουρικών και κύριων συντάξεων, αλλά και οι συνταξιούχοι με αναπηρία πάνω από 80% που είδαν τις συντάξεις τους να επαναπροσδιορίζονται, όπως λέει και ο κος Κατρούγκαλος.

Ο Τσάβες της Ευρώπης μετεξελίχθηκε στον YES MAN της κας Μέρκελ. Τί είπε σε όλους αυτούς; Το τζάμπα πέθανε!!!

Δεν δεσμεύτηκε για κανένα οικονομικό δείκτη, δεν έκανε καμία πρόβλεψη, απλά δήλωσε, θα έχουμε ριμπάουντ στην Οικονομία, γιατί επτά χρόνια κρίσης είναι πολλά.

Τα ριμπάουντ, όμως, είναι για το μπάσκετ και οι ελληνικές οικογένειες που είδαν 427000 παιδιά τους να μεταναστεύουν και περίμεναν να ακούσουν πώς θα έρθει η περιβόητη ανάπτυξη, καθόλου δεν εφησυχάστικαν.

Μια ανάπτυξη που για την Μαγνησία δεν ήρθε ποτέ, παρ’ όλες τις εξαγγελίες – δεσμεύσεις της Αναπλ. Υπουργού Βιομηχανίας κας Τζάκρη για άνοιγμα-εξπρές των βιομηχανιών, την στιγμή που το ένα εργοστάσιο κλείνει μετά το άλλο και ο Βόλος αποκλείεται συνεχώς από προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας.

Ακούσαμε πολλά, διαπιστώσαμε άλλα τόσα και συνεχίζουμε να επιβεβαιωνόμαστε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον μεγαλύτερο σύμμαχο της Καραμανλικής Δεξιάς.

Καταλάβαμε, επίσης ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη ζημιά που προξένησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην Οικονομία, το πρώτο εξάμηνο του 2015 ή δεν θέλουν να το συνειδητοποιήσουν. Δεν θέλουν να αποδεχτούν τη ζημιά που έφεραν στη αγορά και δηλώνουν ξαφνικά εχθροί της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας αλλά και οπαδοί της αυτορρύθμισης της αγοράς, αγνοώντας μάλλον ότι αυτός είναι όρος του Νεοφιλελευθερισμού. Μάλλον αγνοούν ότι παρέλαβαν μια Οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και την κατρακύλησαν σε ύφεση το 2015 και το πρώτο εξάμηνο του 2016, χαραμίζοντας τις θυσίες του ελληνικού λαού, χάνοντας και έξι δις ευρώ, από τις υπεραξίες των ελληνικών ομολόγων, που είχαν δεσμευθεί τα κράτη-μέλη να επιστρέψουν στη Χώρα μας με την συμφωνία του 2012.

Έπρεπε όμως να κάνουν και εξαγγελίες, για να ησυχάσουν κάπως τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους. Εξήγγειλαν πάγωμα οφειλών στον Ο.Α.Ε.Ε, μη κάνοντας κουβέντα για τον Ο.Γ.Α. Εξήγγειλαν ότι τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες 246εκ.ευρώ σε βάθος τριετίας, θα κατευθυνθούν σε συσσίτια, θα συμπεριλάβουν τις 15000 οικογένειες που αποκλείστηκαν από τους παιδικούς σταθμούς, θα προσλάβουν 10.000 νοσηλευτές. Άμα πάρεις χαρτί και μολύβι τα χρήματα δεν φτάνουν, πάλι ψέματα λοιπόν.

Πέρα από αυτά, όμως, αρχίζουν και γίνονται και θεσμικά επικίνδυνοι, προδικάζοντας και προκαταλαμβάνοντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, η οποία θα κρίνει για την συνταγματικότητα των ολοκληρωτικών παρεμβάσεων στο μέχρι πρότινος ελεύθερο τηλεοπτικό πεδίο, απαντώντας με έπαρση, αυταρχισμό και εμπάθεια στους δημοσιογράφους των καναλιών που ο ίδιοι αποφάσισαν με το έτσι θέλω να κλείσουν. Κανάλια που κλείνουν, καταργώντας ανεξάρτητες αρχές, κανάλια που ανοίγουν χωρίς κανένα ποιοτικό κριτήριο παρά μόνο οικονομικό, όποιος έχει λεφτά μπορεί να αγοράσει ένα κανάλι στην Ελλάδα, με θύματα τη Δημοκρατία και τους εργαζομένους.

Ο τόπος χρειάζεται μία νέα Συμφωνία με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο τόπος χρειάζεται τους μεγάλους επενδυτές, αλλά χρειάζεται και την οικογενειακή επιχειρηματικότητα.

Ο τόπος χρειάζεται μια εθνική αναπτυξιακή συμμαχία με κοινωνική συμφωνία που θα φέρει αναπτυξιακό σοκ και θα επιτύχει την πολυπόθητη απομείωση χρέους.

Όλα αυτά δεν γίνονται χωρίς εθνική συνεννόηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει