Περιοδεία Απ. Νάνου σε ΔΕΗ, Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και ΔΙΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Περιοδεία στη ΔΕΗ

Να βάλουν εμπόδια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ζήτησε από τους εργαζόμενους ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Βόλου Απόστολος Νάνος ο οποίος περιόδευσε σήμερα το πρωί στα γραφεία τόσο της ΔΕΗ, όσο και της ΔΕΔΗΕ στην πόλη.

Όπως ανέφερε στους υπαλλήλους της επιχείρησης, η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας τις αποφάσεις της Ε.Ε για την εξυπηρέτηση των μονοπωλίων, προχωράει βήμα-βήμα στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μετά την ψήφιση των νόμων για τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό και την πώληση του ΑΔΜΗΕ, έφερε στην βουλή νόμο για την δημιουργία της «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ». Δηλαδή την παραχώρηση Σταθμών Παραγωγής από Λιγνίτη, Φυσικό Αέριο, Νερά, και μέρους της εμπορίας που αντιστοιχούν στο 30% της σημερινής ΔΕΗ.

Τα βήματα της ιδιωτικοποίησης, δεν είναι αποτέλεσμα των μνημονίων όπως ισχυρίζονται ορισμένες δυνάμεις αλλά είναι υλοποίηση της πολιτικής που έχει χαραχτεί από την συνθήκη του Μάαστριχ και έχει εξειδικευτεί με οδηγίες στην Ε.Ε. Πολύ πριν το μνημόνιο ξεκίνησε η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ με διαδοχικούς νόμους που ψηφίστηκαν στην χώρα μας από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με πρώτο το Ν2773/1999. Το μνημόνιο επιτάχυνε αυτή την διαδικασία.

Σε όλη αυτή την πορεία της ιδιωτικοποίησης-απελευθέρωσης της ΔΕΗ, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ έχουν συμφωνήσει και έχουν βάλει την υπογραφή τους και δεν μπορούν να κρύψουν τη συμφωνία τους έστω και αν ορισμένοι από αυτούς σήμερα εμφανίζονται σαν αντιμνημονιακοί.

Η αντίθεση που εκφράζεται από ορισμένες δυνάμεις δεν αφορά την ουσία της ιδιωτικοποίησης αλλά διαφορετικές εκδοχές διαχείρισης της ίδιας πολιτικής.

«Να διεκδικήσουμε η ενέργεια να αποτελεί λαϊκή περιουσία και να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και να οργωθεί η συμμαχία με τα στρώματα του λαού που στις σημερινές συνθήκες υποφέρουν από αυτή την επίθεση και στο 2014 υπάρχουν χιλιάδες νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα» κάλεσε τους εργαζόμενους.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας

Στη συνέχεια το κλιμάκιο βρέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας όπου συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή του νομού, Νίκο Γιαννέλο, με αξιωματικούς και αστυνομικούς ζητώντας τους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της ΛΑΣ και στις ευρωεκλογές να κάνουν το βήμα επιλέγοντας ΚΚΕ το οποίο βρίσκεται δίπλα στις διεκδικήσεις των σωμάτων ασφαλείας. Μάλιστα, όπως είπε, στη Βουλή έγιναν παρεμβάσεις στα αιτήματα για τις αμοιβές, τις απλήρωτες ώρες υπηρεσίας, την καταστρατήγηση του ωραρίου, για τις γονικές άδειες, τις συνυπηρετήσεις συζύγων, την επίλυση του προβλήματος κατοικίας και την λειτουργία αστυνομικών λεσχών εστίασης.

Ακόμα το ΚΚΕ στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει την ανάκληση όλων των μειώσεων που επιβλήθηκαν σε μισθούς και συντάξεις, ενώ θα πρέπει το ύψος της σύνταξης να είναι στο 80% των αποδοχών αφυπηρέτησης και την επαναφορά του εφάπαξ στα προ περικοπών επίπεδα.

unnamed3.jpg

Στο Δημοτικό ΙΕΚ

Η περιοδεία έληξε στο χώρο που στεγάζεται το ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ όπου έγινε ενημέρωση στους καθηγητές για τις θέσεις της παράταξης σε μια σειρά προβλήματα της πόλης και ο κ. Νάνος επισήμανε ότι οι υπόλοιπες παρατάξεις επιδιώκουν να πάρουν την ψήφο του λαού και στη συνέχεια να τον παρατήσουν και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να πάρουν την απάντηση που πρέπει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει