Περιοδεία Γ. Λαμπρούλη στο Βόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο λαός πρέπει να οργανώσει την πάλη του, να μην «τσιμπήσει» από το σκηνικό πόλωσης που στήνει η κυβέρνηση με την αξιωματική αντιπολίτευση και να αγωνισθεί να κερδίσει ότι έχασε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και να πάρει στα χέρια τον πλούτο που παράγει, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλης που βρέθηκε στο Βόλο και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των διοικήσεων της ΒΙΣ, του Ιμάντα, τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα του δήμου Βόλου, των Καθαριστριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο της περιοδείας ο βουλευτής του ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης, με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε και πήρε η κυβέρνηση τόνισε ότι η συγκυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται ποιος μπορεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση των λαϊκών στρωμάτων.

Όπως σημείωσε ο λαός δεν πρέπει να έχει μειωμένες απαιτήσεις, να μην συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα πρέπει να ζήσει μέσα στην φτώχια και την μιζέρια και εάν κάποια στιγμή πέσει κάποιο ψίχουλο από το φαγοπότι που έχουν στήσει στις πλάτες του τα μονοπώλια να νιώθει προνομιούχος. Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Φεβρουάριο, ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε το λαό να κλείσει τα αυτιά του στον αποπροσανατολισμό και να συνεχίζει την πάλη, ενώ σημείωσε ότι εκλογές πρέπει να γίνουν μετά από λαϊκή πάλη και απαίτηση. Ερωτηθείς για το θέμα της αξιολόγησης ο κ. Λαμπρούλης, τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν την απορρίπτει, εφόσον συμβάλει στη βελτίωση των υπηρεσιών και των συνθηκών εργασίας, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, τόνισε ότι γίνεται αφορμή για απολύσεις εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ δεν μπαίνει στη λογική της ποσόστωσης, καθώς ο στόχος, που είναι οι απολύσεις, δεν αλλάζει. Στη συνέντευξη τύπου ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των καθαριστριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στους εργαζομένους στην ΙΜΑΣ.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης επισκέφθηκε το Αμαξοστάσιο του δήμου Βόλου όπου άκουσε τους εργαζόμενους του τομέα Καθαριότητας. Όπως σημείωσε αυτή την στιγμή στον τομέα Καθαριότητας του δήμου Βόλου καταγράφεται έλλειψη προσωπικού, καθώς και μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές, που έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας των σημερινών εργαζομένων.

Μετά τη συνέντευξη τύπου είχε συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γ. Πετράκο, στην οποία έθεσε το σοβαρό θέμα της σίτισης του πανεπιστημίου, αλλά και της καθαριότητας, δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα των καθαριστριών που παλεύουν να μην μπει ο εργολάβος στο ίδρυμα. Είναι αγώνας για την επιβίωση 27 οικογενειών και η πρυτανική αρχή χρειάζεται να βρει λύση στο πρόβλημα.

Αμέσως μετά συναντήθηκε με τις καθαρίστριες του πανεπιστημίου που βρίσκονται σε κινητοποίηση και συζήτησαν για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης στην συνέχεια επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΒΙΣ στο οποίο είχε συνάντηση με εκπροσώπους του σωματείου, οι οποίοι του μετέφεραν τις ενέργειες και πιέσεις της εργοδοσίας να αφαιρέσει δικαιώματα των εργαζομένων, όπως αυτό του επιδόματος γάμου. Ιδιαίτερα ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι χρειάζεται να έχει επιτυχία το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η του Νοέμβρη και κάλεσε τους εργαζόμενους της ΒΙΣ να συμμετέχουν μαζικά σε αυτό. Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του σωματείου της ΒΙΣ έχει πάρει απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

Ακολούθως είχε συνάντηση με εκπροσώπους του σωματείου του ΙΜΑΝΤΑ, στο οποίο η εργοδοσία το προηγούμενο διάστημα επιχείρησε να εφαρμόσει την εκ περιτροπής εργασία, που κάτω από την καθολική αντίδραση των εργαζομένων σταμάτησε προς στιγμή, όμως ήδη η εταιρεία έχει καταθέσει νέο πακέτο μέτρων προς την ίδια κατεύθυνση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει