Περιοδεία Πατσιαντά σε Παλιό Λιμεναρχείο και Παλαιά Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Μας έχουν ξεχάσει όλοι…», «χρειάζεται άμεσα να γίνει η ανατροπή…» , «ο κόσμος δεν αντέχει άλλο», ήταν τα βασικά μηνύματα που εξέπεμψαν οι πολίτες κατά την πρωινή περιοδεία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» , υποψήφιου Δημάρχου Βόλου Μαργαρίτη Πατσιαντά και στελεχών της παράταξης στο Παλιό Λιμεναρχείο και στα Παλιά του Βόλου.

Η ρύπανση στην περιοχή, η οποία προκαλείται κυρίως από τις δραστηριότητες φορτοεκφόρτωσης του σκραπ και άλλων χύδην φορτίων χωρίς τη λήψη απαραίτητων μέτρων, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Παλιού Λιμεναρχείου.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης , όπως τόνισαν οι κάτοικοι , μια ολόκληρη συνοικία όχι μόνο αγωνιά αλλά ήδη θρηνεί δεκάδες θύματα του καρκίνου την τελευταία δεκαετία και όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν «όποιος δεν ζει στη συνοικία του Π. Λιμεναρχείου, είναι δύσκολο να αντιληφθεί τη φρικτή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια. Η ηχορύπανση είναι βασανιστική και η αερορύπανση άκρως επικίνδυνη, όταν μάλιστα γίνεται αισθητή στην αναπνοή των κατοίκων και των μαθητών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο και το 9ο Νηπιαγωγείο’’ .

Ο κ. Πατσιαντάς, μαζί με τα στελέχη της παράταξης, συνομίλησε για πολύ ώρα με τους κατοίκους της περιοχής και δήλωσε: «Το πρόβλημα που προκαλείται από κάκιστη διαχείριση και μεταφορά του σκραπ στην περιοχή του Π. Λιμεναρχείου χρίζει άμεσης αντιμετώπισης και διευθέτησης καθώς θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των κατοίκων’’ .

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος επεσήμανε ότι το πρόγραμμα των «ΔΡΟΜΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» για την επίλυση του προβλήματος, εμπεριέχει τις εξής συγκεκριμένες προτάσεις:

· Έλεγχο της προέλευσης του σκραπ και των υπολοίπων χύδην φορτίων ώστε να μην προέρχονται από περιοχές με μεγάλα ραδιενεργά φορτία
· Επιμελής κάλυψη των φορτίων ή ενσάκκισή τους ώστε να μην διαφεύγουν στην ατμόσφαιρα επιβλαβής ουσίες.

Περιοδεία στα Παλιά

Αναδουλειά, ανεργία, φτώχεια και γενικός μαρασμός είναι τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους στα Παλαιά του Βόλου, όπως αυτά επισημάνθηκαν στην επίσκεψη του κ. Πατσιαντά και στελεχών της δημοτικής παράταξης σε καταστήματα και χώρους εστίασης της περιοχής.

Οι κάτοικοι εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης τονίζοντας πως οι πολιτικές της συγκυβέρνησης τους έχουν εξωθήσει σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση , αφού πολλές φορές αναγκάζονται να στερηθούν ακόμα και των βασικών.

«Οι μνημονιακές πολιτικές και η άμεση έκφραση τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο «Καλλικράτης», έχουν καταστρέψει τη ζωή των πολιτών και μόνο με την ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, κεντρικά και τοπικά, θα μπορέσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τον Βόλο που ονειρευόμαστε και να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας να ορθοποδήσουν, να ξαναποκτήσουν ελπίδα για ένα πιο ευοίωνο μέλλον. Η ψήφος είναι η δύναμή μας,’’ τόνισε ο κ. Πατσιαντάς από πλευράς της δημοτικής παράταξης, καλώντας όλους τους πολίτες να συμβάλλουν στην επίτευξη της ανατροπής των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών στηρίζοντας στις εκλογές του Μαΐου τις δυνάμεις της Αριστεράς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει