Πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση σκουπιδιών από την παραλία του Αγ.Παντελεήμονα στη Σκιάθο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση των σκουπιδιών, από την παραλία του Αγίου Παντελεήμονα, που παρέμενε σε εκκρεμότητα, μετά από τον καθαρισμό της παραλίας που πραγματοποιήθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο ‘Η Σκιάθος’, κατά τη διάρκεια του περιβαλλοντικού προγράμματος “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΚΙΑΘΟΣ ΚΑΘΑΡΗ”, στα μέσα Απριλίου.

Η δράση ήταν, ένα παρέδειγμα αποτελεσματικής και επιτυχημένης συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου, δια της Υπηρεσίας Καθαριότητας, του Λιμεναρχείου, των εθελοντών, των εταιρειών ανακύκλωσης που δραστηριοποιούνται στο νησί και του καπετάνιου που διέθεσε το καϊκι του, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέτοιες συνέργειες δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθητοποιημένης κοινωνίας που ανταποκρίνεται σε οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις, συμπράττοντας μ’ αυτό τον τρόπο σε μία κοινή προσπάθεια, που έχει αφενός ένα απτό αποτέλεσμα, αλλά ένα ακόμη μεγαλύτερο μήνυμα, πως μέσα από την καθημερινότητα μας μπορούμε να κάνουμε την προστασία του περιβάλλοντος δικής μας υπόθεση.

Για τη δράση ο πολιτιστικός σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, Ευχαριστεί Θερμά, τον Λιμενάρχη Σκιάθου κ. Νίκο Κατσάμπα Πλωτάρχης, για τις συντονισμένες ενέργειές του, που είχαν καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση της, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ.Κωστή Γιαννίτση, για την αποτελεσματική συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση, τον καπετάνιο του καϊκιού ‘Λαλάρια΄ κύριο Βασίλη Γκιαουράκη και τον κύριο Γιώργο Γκιαουράκη, για τη διάθεση του καϊκιού, τις εταιρείες ανακύκλωσης των κυρίων Φώτη Χώτου και Φάνη Βελετζάκου για την απομάκρυνση των ανακυκλώσιμων υλικών και τον κύριο Θοδωρή Ν. Πασχάλη για τη βοήθειά του.

Στους δύσκολους και αβέβαιους καιρούς που ζούμε, είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη, η ευθύνη και η υποχρέωση να προστατεύσουμε, με κάθε δυνατό μέσο, τόπους μοναδικού φυσικού κάλλους που απλόχερα μας προσφέρει το νησί μας γιατί αποτελούν το μεγάλο “κεφάλαιό” μας για σήμερα και για το μέλλον.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει