Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Μαγνησίας με παρακάτω θέματα:

Απολογισμός δράσης και τις εκτιμήσεις για το 2 εξαμήνου 2016.

Ενημέρωση για την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου- λαιμητόμου 4387/2016.

Πρόγραμμα δράσης.

Διάφορα.

…Ο βασικός στόχος της Γ.Σ. ήταν να γίνει η εκτίμηση για την προηγούμενη δράση μετά την ψήφιση και την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου- λαιμητόμου 4387/2016, τις συνέπειες του και την οργάνωση του συνταξιουχικού κινήματος Μαγνησίας με το συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για την αντιμετώπιση της κατάστασης που βιώνουν οι συνταξιούχοι.

Η βασική μας εκτίμηση για όλη αυτή την πορεία είναι θετική, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε όλο αυτό το διάστημα. Οι αγώνες και η δράση μας μαζί με το εργατικό, λαϊκό-κίνημα, εμπόδισαν και καθυστέρησαν την εφαρμογή των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών μέτρων που η κυβέρνηση εδώ και αρκετό διάστημα προσδοκούσε να υλοποιήσει.

Το ότι το κίνημα αυτό με τους αγώνες του, δεν κατάφερε να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές, ισχύουν και παραμένουν οι αιτίες που έχουμε εκτιμήσει. Δηλαδή ότι παρά τα θετικά βήματα που έχουμε κάνει στην μαζικοποίηση των σωματείων, ένα μεγάλο μέρος των συνταξιούχων δεν είναι γραμμένο στα συνδικαλιστικά του όργανα και δεν συμμετέχει ενεργά στην δράση και τους αγώνες…

Σ’ αυτή την προσπάθεια και τον αγώνα μας δεν περισσεύει κανείς. Είναι καιρός να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να καταφέρουμε στην ανατροπή αυτών των μέτρων που έχουν στρατηγική στόχευση της Ε.Ε και των πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου.

Για την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου- λαιμητόμου 4387/2016, εκτός της ενημέρωσης, προτάθηκε και εγκρίθηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα ΠΕΔΥ Βόλου και να επιστραφούν οι επιστολές του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κατρούγκαλου Γ. ως απαράδεκτες προς ευγνωμοσύνη των συνταξιούχων και κρίνονται ως ανακριβείς, αυθαίρετες και ψευδείς.

Καλούνται οι συνταξιούχοι που παρέλαβαν τις επιστολές να παραδώσουν στο Σύλλογο μας και την Δευτέρα 31/10/2016 όλοι μαζί να επιστρέψουμε στην Διεύθυνση του ΙΚΑ στις 10:30 το πρωί.

Στο τέλος πάρθηκε απόφαση συμμετοχής στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 2 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία για το συλλαλητήριο, καλούμε του συνταξιούχους να δηλώσουν την συμμέτοχη τους στα γραφεία του Συλλόγου μας. Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει στις 5:30 μ.μ. από το Δημαρχείο Βόλου.

Η συμμετοχή μας σ’ αυτό το αγωνιστικό προσκλητήριο βοηθάει εμάς και τα παιδιά μας για μια καλύτερη ζωή.

Αγωνιστικά διεκδικούμε :
Αποκατάσταση των συντάξεων μας.
Επαναφορά 13ης – 14ης σύνταξης.
Άμεση έκδοση των νέων συντάξεων.
Να μη καταργηθεί το ΕΚΑΣ.
Κατάργηση των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιουχικών νόμων.
Δωρεάν δημόσια περίθαλψη – πρόληψη.
Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους.

«Το δυνάμωμα των αγώνων μας είναι μονόδρομος»
καθώς η κυβέρνηση θα συνεχίσει απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή της πολιτική.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει