Προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός προμήθειας αξονικού τομογράφου για το Γ.Ν. Βόλου

Προκηρύχθηκε από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια, νέου, υπερσύγχρονου, Αξονικού Τομογράφου (64 τομών), ο οποίος θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα εξοπλισμό του ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του «Αχιλλοπούλειου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Πρόκειται για το πρώτο έργο αναβάθμισης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το νοσοκομείο του Βόλου προϋπολογισμού 600.000 €, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, και αποτελεί αποτέλεσμα άριστης συνεργασίας και συντονισμένων δράσεων νοσοκομείου, Υπουργείου Υγείας, Περιφέρειας Θεσσαλίας και 5ης ΥΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι έργα ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που έχουν εγκριθεί συνολικά, θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις υποδομές του νοσοκομείου και την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες της περιοχής μας.

Το νέο συγκρότημα αξονικής τομογραφίας που θα αποκτηθεί μέσα από τη διαδικασία αυτή θα αντικαταστήσει τον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος, χρησιμοποιώντας υψηλής τεχνολογίας τεχνικές, προσφέροντας σύγχρονες δυνατότητες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Απευθύνεται σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες δημιουργώντας μία σύγχρονη και αξιόπιστη δομή υγείας, η οποία θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στη διενέργεια εξετάσεων με ανανεωμένες υποδομές και καινοτομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα μειωθεί αισθητά ο χρόνος ολοκλήρωσης μια εξέτασης, θα διευρυνθεί το διαγνωστικό πεδίο των δυνατοτήτων της Ακτινοδιαγνωστικής, και θα αποτελέσει ένα “δυνατό χαρτί” για το Νοσοκομείο στις απαιτήσεις των επόμενων ετών.

Το σύστημα θα είναι εξοπλισμένο με πλήθος διαγνωστικών “πακέτων”, τρισδιάστατη απεικόνιση, αξιολόγηση οστικής πυκνότητας, πακέτο για εξετάσεις στεφανιαίων αγγείων, μελέτη καρδιακής λειτουργίας κ.α..

Θα παρέχεται η δυνατότητα ανεξάρτητης διαγνωστικής αίθουσας, η ηλεκτρονική διαχείριση των εξετάσεων και επεξεργασία εικόνων από απόσταση μέσω δικτύου ή ADSL γραμμής μέσω προστατευμένου δικτύου, η διατήρηση αρχείου και η υποστήριξη-τροφοδότηση του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει