Προτάσεις για το νέο χωροταξιακό σχέδιο της Περιφέρειας ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Καλτσογιάννης

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καλτσογιάννη με τους Διευθυντές και τα υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Μαγνησίας, νέα σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης, στην οποία συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δωροθέα Κολυνδρίνη, Λεωνίδας Ρίνης, Κώστα Χαλέβας, Φίλιππος Χήρας και οι διευθυντές των Διευθύνσεων Ανάπτυξης, Μαρία Θλιβερού, Τεχνικών Υπηρεσιών, Κων/νος Φλαμπούρης, Αγροτικής Οικονομίας, Νικόλαος Λιάνος, του Τμήματος Περιβάλλοντος, Παιδοπούλου Κλεοπάτρα, και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΕ Μαγνησίας.
Θέμα της σύσκεψης ήταν η σύνταξη προτάσεων σε κρίσιμα ζητήματα στρατηγικής σημασίας του νέου Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για επικαιροποίηση του υφιστάμενου χωροταξικού σχεδίου του 2003, ώστε να προσαρμοστεί με την νέα δομή του Καλλικράτη και με τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την περίοδο 2014-2020.
Όσον αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων το νέο χωροταξικό θα πρέπει να προβλέπει το σωστό σχεδιασμό του διπόλου Βόλου-Λάρισας (οδικό δίκτυο, ηλεκτροκίνηση σιδηροδρόμου κλπ), του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, την θαλάσσια συγκοινωνία με τα νησιά των Βορείων Σποράδων καθώς τις προτάσεις του ρυθμιστικού σχεδίου Βόλου και των τροποποιημένων ζωνών οικιστικού έλεγχου. Θα πρέπει ακόμη να αναδεικνύει και να αναβαθμίζει το ρόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που στην 25χρονη πορεία του συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας.
Στις αμέσως επόμενες μέρες στην Π.Ε. Μαγνησίας θα συγκληθεί ευρεία σύσκεψη, στην οποία θα παρουσιασθούν ολοκληρωμένα οι προτάσεις του μελετητή του έργου.
Παράλληλα ξεκίνησε από χθες παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη και του Εντεταλμένου Συμβούλου πολιτικής προστασίας Λεωνίδα Ρίνη, ο καθαρισμός των τάφρων από τα φερτά υλικά (χώματα, χόρτα, κλπ) και στα δυο ρεύματα των Ε.Ο. Βόλου-Βελεστίνου και Χανίων-Πορταριάς. Τον καθαρισμό πραγματοποιούν συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μαγνησίας με δυο γκρέητερ και δυο φορτωτές.

Επίσης κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εμπορίου επισκέφθηκε τις λαϊκές αγορές, όπου ενημέρωσε και έκανε συστάσεις στους μικροπωλητές για να εναρμονισθούν με τις ρυθμίσεις του νομοθετικού πλαισίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει