Προτάσεις της ΟΕΒΕΜ αναφορικά με την συνάντηση της 19ης Ιουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας αναφορικά με την συνάντηση της 19ης Ιουλίου 2016 προσέρχεται στη συζήτηση με τον κ. Αλεξιάδη Τρύφων με τα κάτωθι θέματα – προτάσεις:

Ακατάσχετος λογαριασμός.

Πάγωμα της αναγκαστικής κατάσχεσης εις χείρας τρίτου. Είναι ένας μέτρο το οποίο λειτουργεί κατασταλτικά τόσο ως προς την ρευστότητα των επιχειρήσεων όσο και στην προσπάθεια κάλυψης των υποχρεώσεων κάθε επιχείρησης. Σημαντικό και μη αμελητέο είναι και το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης, καθώς τα στοιχεία της φήμης και πελατείας όπως και τα στοιχεία της κανονικότητας της εμπορικής συναλλαγής «σπάνε».

Κούρεμα παλαιοτέρων οφειλών προς το Δημόσιο. Τα υπέρογκα επιτόκια οδηγούν σε προσαυξήσεις οι οποίες πνίγουν στην κυριολεξία τις επιχειρήσεις. Προκειμένου λοιπόν να αποπληρωθούν οι παλαιότερες οφειλές απαιτείται εξορθολογισμός – κούρεμα στο κομμάτι των προσαυξήσεων επί του κεφαλαίου.

Επαναφορά των 100 δόσεων έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Επιβάλλεται η επαναφορά του μέτρου των 100 δόσεων, σε κάθε ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το δημόσιο, σε συνδυασμό με εισοδηματικά κριτήρια που ενδέχεται να αυξήσουν ή να μειώσουν των αριθμό των δόσεων, με πιο ελαστικά κριτήρια.

Προσέγγιση επιχειρήσεων για αποπληρωμή των δανείων στο ποσοστό ίσο με αυτό που θα εκχωρηθούν ενδεχομένως σε ξένα FUNDS.

Μείωση άμεσα του ΦΠΑ και των συντελεστών φορολόγησης στο 20%, με ταυτόχρονο αφορολόγητο για τους επιχειρηματίες. Μείωση των προμηθειών στις τράπεζες. Κατάργηση φόρου επιτηδεύματος.

Εξορθολογισμός στο καθεστώς των προμηθειών των δημοσίων συμβάσεων.

Συμψηφισμός οφειλών ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με την ευρεία έννοια της λέξης. Μέχρι στιγμής υπάρχει συμψηφισμός των ανωτέρω οφειλών μόνο με τη στενή έννοια του όρου του δημοσίου.

Αλλαγή του πλαισίου των ξένων ιδιωτικών επενδύσεων. Πολλές επιχειρήσεις από το εξωτερικό που επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα μας μπλέκουν σε γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια.

Πρόστιμα ανάλογα με το τζίρο των επιχειρήσεων.

Αναφορικά με τα Σχολικά Κυλικεία θα πρέπει να εξαιρεθούν από την αύξηση ΦΠΑ για ακόμη μια φορά στο 24%. Οι τιμές που πωλούν τα σχολικά κυλικεία είναι διατιμημένες, δεν έχουν αλλάξει τα τελευταία 3 χρόνια παρόλες τις απανωτές αυξήσεις του ΦΠΑ και είναι αδιανόητο το «κολατσιό» του μαθητή να είναι είδος «πολυτελείας». Λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος να εξαιρεθούν τα σχολικά κυλικεία από τα POS.

Απαλλαγή ιδιόκτητων επαγγελματικών χώρων από το ΕΝΦΙΑ.

Σύνδεση φορολογικών συντελεστών με την απασχόληση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει