Προχωρούν οι εργασίες στην Κάρλα… με “γκρίνιες”!

Όπως προέκυψε σήμερα μετά από σύσκεψη στο Επιμελητήριο Μαγνησία, με τη συμμετοχή και παραγόντων του αρμόδιου Υπουργείου, έχουν εξασφαλιστεί μέσω ΕΣΠΑ 21,5 εκατομμύρια ευρώ για να προχωρήσουν οι εργολαβίες στην Κάρλα, ενώ θα δοθούν και 910.000 ευρώ για επιδιόρθωση ζημιών του αντλιοστασίου, που έγιναν μετά από πυρκαγιά.

Να σημειωθεί πως όπως έγινε γνωστό εγκρίθηκε και χρηματοδότηση για συντήρηση και φύλαξη της Κάρλας.

Τα προβλήματα όμως που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι είναι πολλά, καθώς οι κάτοικοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου συνεχίζουν και αντιδρούν, ενώ τις τελευταίες ημέρες δυσκολίες αντιμετωπίζονται και από αντιδράσεις της Αρχαιολογία, την ίδια ώρα που καθυστερούν οι δικαστικές αποφάσεις για τις απαλλοτριώσεις.

Τέλος, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ Μαγνησίας για το θέμα της Κάρλας, συμμετείχαν από πλευράς του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων οι κ.κ. Γεώργιος Κουντούρης, Γενικών Διευθυντής Υδραυλικών Εργων, Σταύρος Ποτουρίδης, διευθυντής της Δ7, Μιχάλης Δερμιτζάκης, μηχανικός Δ7, Αθανασίος Δεματάς, μηχανικός Δ7 και η διευθύντρια της ΕΥΔΕ Κάρλας κ. Ξένια Καρατζά.

Ακόμη συμμετείχαν οι τεχνικοί σύμβουλοι του έργου κ.κ. Παναγιώτης Παναγόπουλος, Θεόδωρος Μελάχρης και Αλβέρτος Κοέν και η πρόεδρος του φορέα διαχείρισης της Λίμνης Κάρλας κ. Ιφιγένεια Κάγκαλου.

Από την πλευρά του ΤΕΕ Μαγνησίας συμμετείχαν οι κ.κ. Σωκράτης Αναγνώστου, πρόεδρος, Νάνσυ Καπούλα, αντιπρόεδρος, Βίκυ Μήτρου, γενική γραμματέας, Γιώργος Γαργάλας, Νίκος Καραγιάννης και Κώστας Φλαμπούρης, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει