Προχωρούν οι λύσεις για το θέμα των αδέσποτων ζώων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το δημοτικό κυνοκομείο στις Γλαφυρές επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Αναστάσιος Μπατζιάκας, και επιθεώρησαν την πρόοδο των εργασιών, προκειμένου να δοθεί σε λειτουργία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ηδη έχει ολοκληρωθεί η περίφραξη και τώρα τοποθετούνται τα σκέπαστρα και κατασκευάζονται οι ταΐστρες και οι ποτίστρες για τα ζώα που θα περισυλλέγονται και θα φιλοξενούνται εκεί.

Στο μεταξύ από την αρμόδια αντιδημαρχία γίνεται γνωστό στους πολίτες ότι για οποιοδήποτε περιστατικό με επιθέσεις αδέσποτων ή γενικότερα για προβλήματα από τα αδέσποτα (αγέλες, κλπ) μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 24280 73111 και 24210 26576, προκειμένου να παρεμβαίνουν ειδικευμένοι συνεργάτες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται.

Η τοπική μας εκκλησία

Την πρόθυμη συμπαράσταση της τοπικής μας Εκκλησίας στην προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, εκφράζει με επιστολή του προς τον κ. Αχιλλέα Μπέο ο σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος.

Ο Άγιος Δημητριάδος τονίζει σε επιστολή του το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πιστοί που προσέρχονται στους Ιερούς ναούς από τις αγέλες σκύλων που έχουν καταλάβει τα προαύλια και υπογραμμίζει την περίπτωση του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου, όπου έχουν καταγραφεί πολλά επεισόδια επιθέσεων και σοβαρών τραυματισμών σε ηλικιωμένους και παιδιά.

Ο σεβασμιότατος ζητεί από το Δήμαρχο να επιληφθεί προσωπικά του θέματος τονίζοντας ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια «για την ασφάλεια των συμπολιτών μας, αλλά και την προστασία αυτών των εγκαταλελειμμένων ζώων»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει