Πρόγραμμα στήριξης καινοτόμου επιχειρηματικότητας στον Βόλο

ΣΕ ΛΙΓΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, παρουσία του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, του κοσμήτορα και υπεύθυνου για τις Μονάδες Καινοτομίας του Π.Θ. Παντ. Σκάγιαννη, του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας Απ. Παπαδούλη και του συμβούλου επιχειρηματικότητας του ΣΕΒ Δημ. Κοτζαντώνη, ανακοινώθηκε πρόγραμμα στήριξης καινοτόμου επιχειρηματικότητα που θα ξεκινήσει από τον Βόλο, διότι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια Μονάδα Καινοτομίας, μοναδική σε όλη την χώρα, με θεαματικά αποτελέσματα μάλιστα, όπως τονίστηκε από τους αρμόδιους.

Η δράση έχει ως στόχο να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στήριξης στους νέους επιστήμονες και όχι μόνο, που έχουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η δομή αυτή που θα λειτουργήσει πειραματικά στον Βόλο θα μπορεί να εξυπηρετήσει 40 με 50 επιχειρηματικά σχέδια με βασική επιδίωξη η Κυψέλη επιχειρηματικότητας να επεκταθεί σίγα σιγά σε όλη την χώρα.

Ειδικότερα οι νέοι θα μοιράζονται με τους ειδικούς την επιχειρηματική τους ιδέα και με την σειρά τους οι ειδικοί θα ψάχνουν το κατα πόσο μπορεί αυτή η ιδέα να λειτουργήσει και θα δίνουν όλες αυτές τις συμβουλές, αλλά και τα υλικά που χρειάζονται για να μπορέσει ο νέος να προχωρήσει επιχειρηματικά.

Πρόκειται λοιπόν για μια πρακτική και ουσιαστική βοήθεια στους εκαλοπτόμενους επιχειρηματίες και όχι για μια απλή οικονομική βοήθεια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει