Πτώση σοβάδων στο 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας

Έκτακτο πρόβλημα προέκυψε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, το οποίο στεγάζεται σε δημοτικό οίκημα δίπλα από τη Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας. Συγκεκριμένα, αποκολλήθηκε τμήμα του σοβά στο διάδρομο του κτιρίου, σε έκταση περίπου 2 τ.μ., γεγονός που κινητοποίησε άμεσα την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου.

Συνεργεία της υπηρεσίας που προχώρησαν σε συστηματικό έλεγχο της σκεπής, διαπίστωσαν ότι δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε η καθαίρεση των σοβάδων στο σύνολο της αίθουσας διδασκαλίας, για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων. Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες από ενισχυμένο συνεργείο του Δήμου, οι οποίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον 3 μέρες, ενώ κατόπιν θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες καθαρισμού του κτιρίου. Οι απαιτούμενες εργασίες θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό συντηρήσεων και επισκευών του Δήμου.

Η αναγκαιότητα εκτέλεσης των εργασιών, οδήγησε στην απόφαση διακοπής της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου την τρέχουσα εβδομάδα. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι ηλικίας περίπου 25 ετών και ανήκει μαζί με τα παρακείμενα κτίρια στο ίδιο συγκρότημα με τη Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας, το οποίο κατασκευάστηκε με σκοπό τη φιλοξενία υπερτοπικής αγοράς, σχεδιασμός που δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ο πρώην Δήμος Νέας Ιωνίας είχε υποβάλλει αίτημα στον ΟΣΚ για την παραχώρηση του οικοπέδου και κατασκευή νέου Νηπιαγωγείου στον ίδιο χώρο, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα.

Το σχολείο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτης Λαμπρινίδης, ο οποίος επισήμανε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή, τόσο με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Προϊστάμενο κ. Παπαϊωάννου όσο και με την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για να αντιμετωπιστεί άμεσα το έκτακτο πρόβλημα που προέκυψε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει