Σε Αγριά Βόλου και Ανώγεια Κρήτης 22 ασυνόδευτα παιδάκια

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθούν σε αντίστοιχα κέντρα και τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα

Οι 22 ανήλικοι που βρίσκονταν στα κρατητήρια της διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, μεταφέρθηκαν σε Κέντρα Φιλοξενίας για Ασυνόδευτους Ανηλίκους Μακρόχρονης Διαμονής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, στις 8 Αυγούστου μεταφέρθηκαν 10 ασυνόδευτα παιδιά στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ερυθρού Σταυρού στην Αγριά Βόλου και στις 10 και 11 Αυγούστου μεταφέρθηκαν άλλα 12 παιδιά στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης στα Ανώγεια της Κρήτης.

Σχετικά με την μεταφορά των ανηλίκων ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, δήλωσε πως «η μεταφορά των ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας αποτελεί προτεραιότητα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και την αναγκαιότητα για μεταφορά όλων των ανηλίκων σε αρτιότερες δομές. Η προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι -με προσήλωση- προς αυτή την κατεύθυνση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει