Σε δημόσια διαβούλευση από αύριο Δευτέρα το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Ιουλίου 2023, 13:37

Σε δημόσια διαβούλευση από αύριο Δευτέρα το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από αύριο Δευτέρα το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων σύμφωνα με νέα ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών. Τη νομοθετική ρύθμιση εξήγγειλε εχθές Σάββατο (8/7) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. 

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως από τις αρχές της εβδομάδας αναρτάται σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο το οποίο με ένα άρθρο θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των αποδήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης μπαίνει αύριο (10/7) σε δημόσια διαβούλευση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Ιουλίου.

Ταυτόχρονα, ξεκινάει και η συζήτηση με τα κόμματα. Στόχος -όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές- είναι να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του μήνα. Σημειώνεται ότι χρειάζονται οι ψήφοι 200 βουλευτών κι ότι 190 είχαν ψηφίσει τη σχετική διάταξη της ΝΔ το 2021 ενώ αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι διαμορφώνεται μία ευρύτερη συναίνεση.

Μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως τόνισε, σε ανάρτησή της, πως «την ερχόμενη εβδομάδα θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση νέο νόμο για να μπορούν όλοι οι απόδημοι Έλληνες πολίτες ΧΩΡΙΣ περιορισμούς να ασκούν το δικαίωμα της ψήφου από όπου και αν βρίσκονται. Ιστορική η ευκαιρία και η ευθύνη όλων των Βουλευτών».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Ιουλίου 2023, 15:29



[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει