Σε εκποίηση 150 εγκαταλελειμμένων οχημάτων προχωρά ο Δήμος Βόλου

Σε διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για την εκποίηση 150 εγκαταλελειμμένων οχημάτων προχωρά ο Δήμος Βόλου, προϋπολογισμού 5.250 € και τους όρους ενέκρινε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή, ομόφωνα.

Όπως προβλέπει ο διαγωνισμός, ο ανάδοχος τα περισυλλέγει μετά από υπόδειξη της υπηρεσίας καθαριότητας με δικά του μέσα και τα φυλάσσει σε δικό του φυλασσόμενο χώρο για τουλάχιστον 20 μέρες. Για κάθε τέτοιο όχημα ο ανάδοχος οφείλει να καταβάλλει στο Δήμο το ποσό των 35 € τουλάχιστον. Αν ο ανάδοχος δεν έχει τη δυνατότητα να τα παραλάβει από την πόλη και να τα φυλάξει σε δικό του χώρο, τότε τη διαδικασία της μεταφοράς και της φύλαξης την αναλαμβάνει ο Δήμος. Στην περίπτωση αυτή ο ανάδοχος οφείλει να καταβάλλει στο Δήμο το ποσό των 80 € τουλάχιστον.

Στο χρονικό διάστημα των 20 ημερών που φυλάσσεται το όχημα, ο ιδιοκτήτης μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να το πάρει πίσω με δικά του μέσα, αφού καταβάλλει το ποσό των 100 € για έξοδα μεταφοράς και φύλαξης.

Σε περίπτωση τμημάτων οχημάτων, μηχανημάτων, φορτηγών και δικύκλων η ελάχιστη τιμή ορίζεται στα 0,15 € ανά κιλό τουλάχιστον και η πιστοποίηση θα γίνεται με τα ζυγολόγια της γεφυροπλάστιγγας του Δήμου Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει