Σε πλήρη εξέλιξη η συντήρηση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Μαγνησίας

Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης: “Θα θωρακίσουμε την οδική ασφάλεια τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Μαγνησίας”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εργασίες επούλωσης λάκκων, διαγράμμισης και καθαρισμού πρανών πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου του νομού από το Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών της Π.Ε. Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα έγινε διαγράμμιση σε περισσότερα από 100 χιλιόμετρα οδικού δικτύου και συνεχίζεται καθημερινά σε όποιο σημείο το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η επισκευή του οδοστρώματος, έχοντας γίνει μέχρι τώρα επεμβάσεις στα τμήματα:

Π.Ε.Ο. Βόλος-Λάρισας, Π.Ε.Ο. Βόλος-Αγχίαλος-Μικροθήβες-Αλμυρός-Σούρπη-Πτελεός-Άγιοι Θεόδωροι-Γάβριανη, Ε.Ο. Βόλος-Φάρσαλα, Κόμβος 111 Π.Μ.-Πύλη 111 Π.Μ., Ε.Ο. Βόλος-Χάνια-Ζαγορά-Πουρί, Ε.Ο. Βόλος-Αργαλαστή-Νεοχώρι-Τσαγκαράδα-Μακρυρράχη-Καράβωμα και στο τμήμα Χορεύτρα-Μηλιές-Καλά Νερά.

Επίσης μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα συνεχιστεί η ασφαλτόστρωση σε τμήματα του οδικού δικτύου από την εν εξελίξει εργολαβία ασφαλτικών προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, ενώ ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση και νέου έργου ασφαλτικών προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Το Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών της Π.Ε. Μαγνησίας διαθέτει όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή σε μηχανήματα και εξοπλισμό, έχει όμως μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό. Παρόλα αυτά οι εναπομείναντες εργαζόμενοι του τμήματος βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους στην προσπάθεια τους να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, που είναι η συντήρηση του εκτεταμένου οδικού δικτύου του νομού. Επιπλέον με τις παράλληλες ασφαλτοστρώσεις τρέχουσας και επερχόμενης εργολαβίας επιδιώκουμε με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να θωρακίσουμε την οδική ασφάλεια τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Μαγνησίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει