Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Στενή Βάλα Αλοννήσου

Σημαντική η συμβολή των αεροσκαφών – Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στο νησί – Τί δήλωσαν στο e-Volos.gr ο Διοικητής των Π.Υ. Χαράλαμπος Πόζογλου και ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο εδώ και εβδομάδες -λόγω του χιονιά- δοκιμαζόμενο νησί της Αλοννήσου νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο e-Volos.gr, τόσο ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Χαράλαμπος Πόζογλου, όσο και ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πόζογλου είπε ότι η κατάσταση όσο περνά η ώρα, συγκρατημένα, πάει προς το καλύτερο, παρά το γεγονός ότι επικεντρώνεται σε ιδιαίτερα δύσβατο σημείο. Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε, στο νησί και προς ενίσχυση των δυνάμεων έφτασε με καταδιωκτικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος κλιμάκιο με 10 άνδρες της Πυροσβεστικής, μεταξύ των οποίων και Αξιωματικοί.

Η συμβολή των δύο αεροσκαφών, που ενίσχυσαν την προσπάθεια κατάσβεσης με ρίψεις νερού μέχρι να πέσει το φως της μέρας, ήταν σημαντική, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Βαφίνης, χαρακτηρίζοντας τον συντονισμό εξαιρετικό.

Αυτή την ώρα στο σημείο, μεταξύ των περιοχών Στενή Βάλα και Καλαμάκια, επιχειρούν 14 άνδρες με 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δύο υδροφόρες του Δήμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καεί περί τα 25 – 30 στρέμματα πουρνάρια και πεύκα.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Αλόννησο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει