Στήριξη στην κινητοποίηση του Συνδικάτου Μέταλλου Μ. Παπαρήγας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Δεκάδες Πρωτοβάθμια Σωματεία, Ομοσπονδίες, Ενώσεις εργαζομένων και άλλοι φορείς, στηρίζουν την κινητοποίηση του Συνδικάτου Μέταλλου Μ. Παπαρήγας, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έξω από τα Δικαστήρια Βόλου στις 9 το πρωί, όπου εκδικάζεται η αγωγή της απολυμένης συνδικαλίστριας Τασολάμπρου Χρυσούλας που διεκδικεί την επαναπρόσληψή της. Η τελευταία, αποτελεί μέλος της Διοίκησης του ΕΚΒ, ταμίας της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Μ. Παπαρήγας, καθώς και αντιπρόσωπος του Επιχειρησιακού Σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ στο ΕΚΒ και την ΠΟΕΜ, και απολύθηκε στις 31 Μάρτη από την εργοδοσία της εταιρείας ΒΕΜΕΚΕΠ για την αγωνιστική και συνδικαλιστική της δράση.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων έδωσαν το πρωί της Τετάρτης 21/09/2016, συνέντευξη τύπου όπου ανέφεραν τα παρακάτω:

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μ. Παπαρήγας Κ. Στεργίου, τόνισε ότι πρόκειται για μια καθαρή συνδικαλιστική δίωξη, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα η συναδέλφισσα Χρυσούλα Τασολάμπρου, ανέπτυξε πλούσια αγωνιστική δράση στον χώρο εργασίας της. Συμμετείχε στις γενικές συνελεύσεις του Επιχειρησιακού Σωματείου, στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας, πρωτοστατούσε στην οργάνωση της πάλης των συναδέλφων ενάντια στην εκ περιτροπής εργασίας, στις απολύσεις, στην εργασία με μπλοκάκι κ.ά. Ο Κ. Στεργίου σημείωσε επίσης, πως η απόλυση αυτή, εντάσσεται στην γενικότερη επίθεση της εργοδοσίας ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και μάλιστα μια περίοδο όπου κυβέρνηση-εργοδοσία-ΕΕ, ετοιμάζουν χτύπημα στον συνδικαλιστικό νόμο και στις εργασιακές σχέσεις. Ξεκαθάρισε, πως η συνδικαλιστική απόλυση στην οποία προχώρησε η εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ, δεν αφορά στενά την συναδέλφισσα αλλά κάθε εργαζόμενο, άνεργο, όλα τα σωματεία και τους συνδικαλιστές, αφού στο πρόσωπό της διώκεται η συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα να είσαι οργανωμένος στο σωματείο σου και να διεκδικείς τα δικαιώματά σου και την καλυτέρευση των όρων και των συνθηκών εργασίας σου. Σημείωσε δε, ότι από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά και την συνδικαλιστική απόλυση της συναδέλφισσας, η εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ δεν προχώρησε σε περαιτέρω απολύσεις καθώς και σε μειώσεις μισθών τις οποίες είχε προαναγγείλει. «Και αυτό από μόνο του επιβεβαιώνει ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα» τόνισε χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια, ο Κ. Στεργίου ανέφερε πως και το ΣΕΠΕ Μαγνησίας ξεκάθαρα αναφέρει στο πόρισμά του μετά και την τριμερή συνάντηση που έγινε, ότι πρόκειται για συνδικαλιστική απόλυση αφού η συναδέλφισσα είχε το δικαίωμα να συνδικαλίζεται και η σχέση εργασίας της με μπλοκάκι υπέκρυπτε εξαρτημένη μορφή εργασίας αορίστου χρόνου. Τέλος, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, νέους και νέες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στις 09.00πμ έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου, καταδικάζοντας για μια ακόμη φορά, ακόμη πιο αποφασιστικά, την συνδικαλιστική απόλυση της συναδέλφισσας και διεκδικώντας την άμεση επαναπρόσληψή της.

Τον αγώνα του Συνδικάτου Μετάλλου και της συναδέλφισσας στήριζουν με ανακοινώσεις τους και με την παρουσία τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι κάτωθι συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς:

Εργατικό Κέντρο Βόλου,

Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ,

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (Π.Ο.Ε.Μ),

ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Σωματείο Εργαζομένων ΒΕΜΕΚΕΠ,

Σωματείο Εργαζομένων Λεβεντέρη,

Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου Μαγνησίας,

Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Μαγνησίας,

Συνδικάτο Οικοδόμων Σκοπέλου,

Σωματείο Υγειονομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας,

Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας,

Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας,

Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας.

Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Μαγνησίας,

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Βόλου,

Σωματείο Εργαζομένων ΒΙΣ,

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας,

Σωματείο Μουσικών ο «Απόλλων»,

Συνέλευση Εργαζομένων στο 304 ΠΕΒ,

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής,

Εργοστασιακή Επιτροπή ΚΙΟΛΕΪΔΗ,

Σωματείο Χαλυβουργίας,

Σωματείο Εργαζομένων ΑΓΕΤ,

Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ,

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ)

Σωματείο Ηλεκτρολόγων,

Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων,

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας,

Φοιτητικοί Σύλλογοι του Π.Θ.:

Μηχανολόγων Μηχανικών,

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Πολιτικών Μηχανικών

Δημοτικής Εκπαίδευσης

Ιχθυολογίας

Φυτικής Παραγωγής

ΙΑΚΑ

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της δικαστικής αγωγής της συναδέλφισσας έχει καταθέσει στο Πρωτοδικείο Βόλου η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει