Στήριξη στους εργαζόμενους του “FOKAS” Βόλου, από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο inbox του e-mail μας:

Δηλώνουμε την στήριξη και την συμπαράστασή μας στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΦΩΚΑΣ στο Βόλο, οι οποίοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα 3 μηνών.

Ξέρουμε καλά πως είναι να δίνουν οι εργαζόμενοι την μάχη ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, που στόχο έχουν να κάνουν πιο δύσκολη την ζωή την δικιά μας και των οικογενειών μας. Ξέρουμε καλά ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση να ξεπεράσουν οι εργαζόμενοι τον φόβο τους και να σηκώσουν κεφάλι απέναντι στην εργοδοσία, ιδιαίτερα εκεί που δεν υπάρχει στήριξη από το αντίστοιχο σωματείο ή εκεί που το σωματείο είναι εργοδοτικό, όπου έχουν να αντιπαλέψουν εκτός από την εργοδοσία και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Ξέρουμε καλά επίσης, ότι κάποια στιγμή, ο φόβος σπάει, όταν τα όρια των εργαζομένων έχουν ξεπεραστεί, όταν βλέπουν ότι οι θυσίες που έκαναν τόσα χρόνια δεν πιάνουν τόπο, όταν τελικά καταλαβαίνουν ότι άλλο το συμφέρον της εργοδοσίας και άλλο των εργαζομένων.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον ΦΩΚΑ, συνεχίστε με το κεφάλι ψηλά τον δίκαιο αγώνα που αρχίσατε. Η ιστορία, μας έχει διδάξει ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Μόνο με αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε το ψωμί των παιδιών μας. Συνεχίστε μαχητικά, μην κάνετε πίσω από τις ανάγκες των οικογενειών σας. Είμαστε δίπλα σας, αλληλέγγυοι στον τίμιο αγώνα σας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται κοινός, συλλογικός, οργανωμένος ταξικός αγώνας όλων των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου. Απέναντι σε κάθε πρόκληση να απαντάμε ενιαία και με αποφασιστικότητα διεκδικώντας αυτό που επιβάλλουν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει